Dukana diēta

Es šodien piedāvāju pievērsties spāņu virtuvei. Paelja ar garnelēm – recepte ir ļoti vienkārša, bet mūsu valstij dārgi izmaksājoša: pie mums dārgi maksā čorizo desa, garneles un safrāns. Taču, ja izlemsiet pagatavot, tad noteikti to nenožēlosiet!

Pasta ar sēnēm garšos gan veģetāriešiem, gan gaļas ēdājiem, tas ir ļoti sātīgs un garšīgs ēdiens. Bet smarža, kas pārņems virtuvi, momentāni visai ģimenei liks sanākt kopā.

Lai slavēts tas pavārs, kurš ir iedomājies pievienot alu gaļai ar dārzeņiem. Un lai divkārši slavēts tas, kurš šo ēdienu ir ietērpis mīklā. Lūk, ar šādu pompozu uzrunu es aizsāku savu stāstījumu par vienu no labākajiem (pēc maniem ieskatiem) ēdienu, kas cēlies Īrijā, par Guinness pai pīrāgu.

Sagribējās ko jaunu! Pie tam, nevis zupas-pļurē, kurās viss ir savārīts – sajaukts, bet kaut ko garšīgu un interesantu! Kāpēc gan nepagatavot zupu ar mēli? Un lai tā kļūtu neparastāka un aromātiskāka, pievienosim tai mārrutkus!

Šodien vēlos jums pastāstīt par ļoti vienkāršu recepti, kuru zina burtiski ikviena Eiropas saimniece. Gaļas maize, saukta arī par viltoto zaķi, tā būtībā ir liela kotlete (lai gan es pazīstu cilvēkus, kuru apgalvo, ka tas ir cepetis), gatavota cepeškrāsnī. Gatavā veidā to parasti griež gabaliņos un pasniedz kopā ar dažādām piedevām. Mēdz izmantot arī pildījumu – olas, sēnes. Esmu redzējis arī ar kartupeļiem – tāds īpatnējs pildījums – taču, manuprāt, tas jau bija pār mēru.

Man garšo zupas. Zupa no zaļajiem zirnīšiem – tā ir viena no tām receptēm, kuru es pastāvīgi gatavoju. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs – tā ir gatava 10 minūtēs. Zupa sanāk zaļā krāsā. Tā ir gan viegla, gan sātīga. Ja neesat to vēl ne reizi gatavojuši, es jums ļoti ieteiktu.

Basma – tas ir ēdiens sliņķiem un gardēžiem. Sliņķiem – jo pagatavošana balstās vienīgi uz pareiza produktu izvietojuma čuguna katlā. Bet tālāk – gluži kā pasakā par brīnumkatliņu: pēc 2 stundām jums būs gatavs garšīgs ragu un neaprakstāmi gards buljons.

Vistas gaļas kotletes – kas te tik neparasts? Un kā būtu ar interesantu piedevu pievienošanu? Es pievienoju sieru ar pelējumu un kaltētus tomātus. Sanāca ļoti gardi. Siers piešķīra sviesta garšu un pikantu rūgtumiņu. Bet kaltētie tomāti pievienoja aromātu un vieglu skābumiņu.

Rudens tuvojas beigām, no rītiem automašīna ir jātīra no salnas radītā apledojuma. Kļūst auksts. Kāds joprojām vēl ģērbj plānu rudens apģērbu, kāds jau ir sameklējis dūnu jaku, bet kāds cits atcerējies, ka pērnā gadā tika iegādāts kažoks. Lai visi spētu sasildīties, piedāvāju vienkāršu recepti: maigas, sulīgas maltās gaļas bumbiņas.