Nostiprināšana

Ēdienu recepšu krājums Dukana diētai – posms “Nostiprināšana” (konsolidācija), gūstam baudījumu ēdot, vājējot!

Šī ēdiena dzimtene ir Francija. Liels, aromātisks cūkgaļas karbonādes gabals uz kauliņa, nedaudz cauraudzis ar speķi, apcepts līdz brūnai garoziņai, ar sarkano sīpolu, citrona un kaperu mērci. Šī mērce piešķir gaļai patīkamu, atspirdzinošu skābumu. Šī  gaļas ēdiena recepte visdrīzāk ir domāta svētku galdam, tomēr pagatavojama ļoti ātri. Brīnišķīgi derēs gan draugu pacienāšanai, gan ātrām vakariņām pēc ilgas darba  dienas. Dažriez taču tā gribas sevi palutināt!

Pašlaik ir saldās paprikas sezona. Tos iespējams nopirkt jebkur un lēti. Esmu ļoti iecienījis gatavot ēdienus no sezonas dārzeņiem. Un šīs dienas recepte tad arī ir tieši no šīs sērijas. Garšīga, sulīga vistiņa ar divu veidu sieriem, iecepta paprika pusītē. Aromāts – nav aprakstāms!

Šai receptei piemīt ļoti personīgs raksturs, tā saistās ar bērnību. Bērnībā daudziem tiek gatavotas pankūkas. Daudzi bērni tās dievina. Mana māmiņa gatavoja lieliskas pankūkas. Es skrēju uz virtuvi, paķēru no trauka vēl karstas, apdedzinājos, mērcēju krējumā.. Tas bija tik garšīgi! Tagad šādas pankūkas es gatavoju savam dēlam, viņam tās arī ļoti garšo. Man šķiet, tā ir lieliska ideja – atgādināt jums šo recepti.  

Vienkārša un ātra laša steiku pagatavošanas recepte ar rīsu garnieri. Būs lieliski piemērota gan vakariņām, gan viesu uzņemšanai. Bet pats galvenais – šo ēdienu ļoti labprāt ēd bērni!

Ēdiens ir ātri pagatavojams un ir nedaudz neierasts mūsu platuma grādiem.  Nez kādēļ pie mums gurķi ir vairāk piemēroti par uzkožamo – sālīšanai, salātiem, bet kā atsevišķs ēdiens tiek pasniegts ļoti reti. Pārsvarā cepti gurķi asociējas ar austrumu virtuvi. Ar kaut ko ķīniešu vai korejiešu gaumē – jo parasti šajās zemēs mīl tā apieties ar produktiem. Patiešām, ir arī tādas receptes, taču manējā – pilnīgi eiropeiska, nākusi no saulainās Francijas. 

Man nav zināma neviena virtuve, kurā nav mēģināts to pagatavot, neraugoties uz to, ka ēdiens neizmaksā lēti un tā gatavošana aizņem ne mazumu laika. Sākumā es nedaudz pastāstīšu par šo ēdienu, lai jūs to visu vēlāk atstāstītu saviem viesiem, kad viņi ar gardu muti tiesās mūsu kopīgi pagatavoto maltīti!

Ja reiz runa ir par meksikāņu virtuvi, tad es nevaru nepastāstīt par vienu no pamata mērcēm. Latīņamerikas valstīs tā ar lieliem panākumiem ir nomainījusi majonēzi. Ja jūs šo mērci vēl neesat garšojuši, tad jūs sagaida liels atklājums! Izmēģiniet to kopā ar kesadiljām, vistas ēdieniem, netreknu gaļu un dārzeņiem.

Tradicionāls un ļoti gards mājas ēdiens. Šādi pagatavotu maltīti es pirmo reizi nogaršoju pirms pieciem gadiem. Kopš tā laika esmu iemīlējies šajā ēdienā! Maiga, irdena griķu biezputra ar patīkamu sēņu aromātu, klāt vēl apcepta vistas kājiņa… Tas viss mutē pārvēršas īstā garšu kaskādē!