Trieciens

Receptes Dukana diētas pirmajam posmam, kā arī olbaltuma dienām. Vājējām garšīgi un ātri!

Jūs taču piekritīsiet, ka dažkārt gribas pagatavot kaut ko ķīniešu gaumē? Man kopš aktīvās „dukānēšanas” ir saglabājies liels daudzums  dažādu ātri pagatavojamu gaļas ēdienu recepšu.  Viena no tām ir – liellopa gaļa ar sezamu. Kā jau droši vien būsiet nopratuši, tās ir plānas gaļas strēmelītes, kuras ir iepanētas kukurūzas karamelē un apceptas ar sojas mērci un sezama sēkliņām (tas tiek arī dēvēts par kundžutu).

Slinkie plācenīši – šai receptei ir jābūt pa rokai katrai māmiņai. Daudziem rodas jautājums, ar ko lai paēdina bērnu, lai viss noritētu ātri un ēdiens būtu arī veselīgs? Atbilde ir vienkārša: pagatavot plācenīšus ar biezpienu. Bērni tos dievina, bet ja vēl aplej ar kļavu sīrupu… Mazo lutekli pat aiz ausīm nebūs iespējams atraut no šķīvja.

Pastāv milzīgi daudz šašlika marināžu. Esmu sev izvirzījis mērķi tās visas izmēģināt un izvēlēties labāko. Šodien es pastāstīšu par diezgan populāru marinādes recepti – sīpolos un tomātu sulā ar baziliku. Tā piešķir interesantu garšu apvienojumu.

Sakiet, vai jums ir tā bijis: paņem vistas kājiņu, nedaudz apdedzinoties, iekodies plānajā brūni apceptajā ādiņā, bet no tās ar joni izplūst karsti garaiņi kopā ar aromātisku gaļas sulu?  Burtiski atrauj gabaliņu maigās un mīkstās gaļas, un to nemaz tikpat kā nesakožot, norij?

Pašlaik mūsu veikalos bez problēmām iespējams sameklēt daudz garšīgu zivju. Dorada tad arī ir viena no tādām –  tajā ir maz kaulu, tai ir pilnīgi balta gaļa bez taukiem, bagāta olbaltumvielām, tā ir ļoti vienkārši pagatavojama un apvienojama pilnīgi ar jebkuru garnīru. 

Kad izdodas sadabūt labu liellopu filejas gabalu, nekavējoties gribu pagatavot steikus.  Pie tam, pagatavot kaut kā savādāk, kā vēl neesmu gatavojis. Šodien esmu nolēmis pagatavot nelielu fileju-minjonu tornīti. Iznāca ļoti gardi. Un bez tam, ļoti ērti, raugoties no porciju lieluma viedokļa.

Liellopu gaļas šašliks – mums diezgan neierasts ēdiens. Tas tiek retāk gatavots, jo, lai iegūtu sulīgu un garšīgu šašliku, ir jāpieliek nedaudz vairāk pūļu salīdzinājumā ar tradicionālā cūkgaļas šašlika pagatavošanu. Tas nav ieraugāms veikalu plauktos, bet, iespējams, ka tas pat ir labāk. Kā zināms, veikalos tik reti var sameklēt kaut ko patiešām garšīgu, un ja jau jūs lasāt šo recepti, tad droši vien jūs arī vēlaties gūt ko daudz labāku par veikalā piedāvātiem pusfabrikātiem. Tādēļ arī esmu nolēmis dalīties ar jums vienā no manas kolekcijas labākajām receptēm.

Jauna šašlika recepte un jauna marināde – spēcīgi gāzēts minerālūdens un citronu sula. Tā ne tikai piešķir vistas gaļai lielisku garšu, bet arī padara gaļu sulīgu un mīkstu. Vistas šašlikam visērtāk izmantot šķiņķīšus. Bet labi derēs arī stilbiņi (iesakām tiem, kas ievēro Djuka diētu), un spārniņi. Vienīgi no krūts daļas gatavotam šašlikam es ieteiktu citu marinādi.

Šodien es jums gribu vēl pastāstīt par gardu un ātri pagatavojamu ēdienu ķīniešu gaumē. Tas nozīmē, ka mums viss būs smalki jāsagriež, bet pēc tam strauji jāapcep. Ķīnieši vispār praktiski visu griež sīkos gabaliņos. Tā ir viena no viņu virtuves īpatnībām. Vēl viena īpatnība – gatavot no lētiem produktiem. Un ne jau tāpēc visu smalki sagriež, lai neviens nesaprastu, no kā ēdiens pagatavots. Ja visu smalki sagriež, tad viss ir ātrāk pagatavojam, un pie tam arī vieglāk sakožams.