Dukana diēta

Ir daudz veidu, kā pagatavot kartupeļus. Sacepti kartupeļi -“ garmoška”, droši viens ir viens no skaistākajiem pagatavošanas veidiem. Pateicoties veiktajiem iegriezumiem, tie ir ātri pagatavojami, tikai 20-30 minūtēs. Bet aromāts un garoziņa… šādus kartupeļus labprāt ēd visi: gan jauni, gan veci.

Jūs taču piekritīsiet, ka dažkārt gribas pagatavot kaut ko ķīniešu gaumē? Man kopš aktīvās „dukānēšanas” ir saglabājies liels daudzums  dažādu ātri pagatavojamu gaļas ēdienu recepšu.  Viena no tām ir – liellopa gaļa ar sezamu. Kā jau droši vien būsiet nopratuši, tās ir plānas gaļas strēmelītes, kuras ir iepanētas kukurūzas karamelē un apceptas ar sojas mērci un sezama sēkliņām (tas tiek arī dēvēts par kundžutu).

Turpinu dalīties ar jums savās uzkodu receptēs pie alus. Šodien tie ir riekstiņi pie alus. Recepte ir vienkārša, bet sanāk ļoti garšīgi. Izmēģiniet to, un diez vai jūs vairs pirksiet riekstus skārda bundžinās.

Frikadeļu zupa – tā vien šķiet, ko gan šeit jaunu var piebilst? Jā, tā garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem. Un ir arī vienkārši pagatavojama. Taču ir viens “zemūdens akmens” – ļoti bieži zupa sanāk pārmērīgi trekna. Nu tik trekna, ka to pat ēst negribas.

Slinkie plācenīši – šai receptei ir jābūt pa rokai katrai māmiņai. Daudziem rodas jautājums, ar ko lai paēdina bērnu, lai viss noritētu ātri un ēdiens būtu arī veselīgs? Atbilde ir vienkārša: pagatavot plācenīšus ar biezpienu. Bērni tos dievina, bet ja vēl aplej ar kļavu sīrupu… Mazo lutekli pat aiz ausīm nebūs iespējams atraut no šķīvja.

Es ļoti cienu nacionālās virtuves. Nav svarīgi, vai tā ir franču, krievu vai latviešu. Jebkurā no tām ir atrodama kāda pērle, tas ēdiens, kas, gluži kā vainags, kalpo par tautas simbolu. Ēdiens, kas ir gatavots gadu simteņiem ilgi, ir iemantojis neatkārtojamu garšu.

Pildīta paprika – tā droši vien ir vispiemērotākā recepte svētku galdam. Ēdiens ir pavisam vienkārši pagatavojams (kaut gan daudzi to uzskata par sarežģītu), tam vajadzīgs minimāls trauku daudzums, produktu ziņā ekonomisks, “piesātināts” (un kā vēl, lai apēstu veselu piparu – tas ir jāspēj!), un kas ir lieliski, tie garšo visiem.

Gribas kaut ko no itāļu virtuves un pie tam ātri pagatavojamu, garšīgu? Uzreiz prātā nāk ierastā pica un lazanja. Taču ne viens, ne otrs no ēdieniem bez jau iepriekš sagatavotiem produktiem nav ātri pagatavojams. Lazanjai ir jāgatavo mērces. Picai – mīkla. Tad kāpēc gan nepagatavot Kaneloni (cannelloni) ar gaļu? Gatavošanai tiek patērētas 30 minūtes, klāt vēl 20 minūtes – cepeškrāsnī. Manuprāt, pietiekami ātri!