Marina Gorkina

Sveicināti, cienījamie lasītāji, pasaules virtuvju profesionālie pavāri un iesācēji, kulināri un kulinārītes, pasaulē vienīgās māmiņas vai vecmāmiņas virtuves pazinēji, tie, kuri mīl garšīgi paēst un labi gatavot!

Mani sauc Marina Gorkina

Mani sauc Marina Gorkina, esmu dzimusi un dzīvoju Latvijas pilsētā Daugavpilī, kas ir slavena gan ar savu iedzīvotāju nacionālo dažādību, gan arī šeit gadsimtiem tradīcijām iedibinātajām nacionālajām virtuvēm, kā arī sirsnību, viesmīlību, kulinārijas meistarību un iedzīvotāju iecienīto sālsmaizi.

Pēc izglītības esmu inženieris-būvnieks, esmu beigusi Rīgas politehnisko institūtu “Rūpniecības un civilās celtniecības” specialitāti.  Taču dzīve iegrozījās tā, ka 1990-o gadu sākumā es kļuvu par televīzijas žurnālisti, piedalījos pie pirmās Daugavpils televīzijas aizsākumiem, tur nostrādāju 10 gadus, mērojot ceļu no diktora līdz direktorei, bet 2000-o gadu sākumā vadīju Daugavpils municipalitātes preses dienestu.

Es lepojos ar savu ģimeni – vecākiem, divām meitām un viņu vīriem, mazmeitiņu un nākotnē gaidāmajiem mazdēliem!

Man ir daudz aizraušanos: intelektuālas spēles starptautiskajā klubā “Kas? Kur? Kad?”, zinātne, literatūra, māksla, daba, mūsdienīgas mediju tehnoloģijas, KVN, rokdarbi un …

Protams, kulinārija! Tā ir mana galvenā aizraušanās un viens no radošās darbības un pašapliecināšanās virzieniem. Nodošanās radošajam procesam sagādā neparastu pacilātību. Piekrītiet, ka ēdiena pagatavošana tuviniekiem un mīļotajiem cilvēkiem sniedz pilnvērtīgu un jūtamu rezultātu!

Man nav kulinārijas izglītības. Visu, ko esmu apguvusi un protu saistībā ar ēdiena gatavošanu, man iemācīja pirmām kārtām mana ģimene – tētis, mamma, tantes, vecmāmiņas, vīratēvs ar vīramāti. Tāpat arī neskaitāmie ukraiņu, krievu, latviešu, norvēģu un īru radi. Mācījos arī no draugiem – viņu ģeogrāfiskais aptvērums ir neizmērojams!  Liela loma bija grāmatām, vēlāk arī internetam. Lasīšana – tā ir labākā mācību apguve!

Bet ikdienas prakse, gatavojot gan parastos ēdienu, gan svētku galdam, atsauksmes no ģimenes un viesu puses – lūk, labākais pilnveidošanās veids, pašvērtējuma celšanās, pašattīstība un, ziniet, pacelšanās uz pjedestāla vārda labākajā nozīmē!

Kā izrādījās, lasošam, domājošam un noteikti – praktizējošam kulināram ir pa spēkam ikviena, pat vissarežģītākā recepte. Taču, kā liecina prakse, šajās sarežģītajās, pārgudrajās receptēs nekā laba nav. “Vienkārši, garšīgi un veselīgi!” – tā ir mūsu devīze! “Veselīgi” – īpaša kategorija un rūpes.

Dārgie lasītāji! Man ir tas gods un lepnums būt par lieliskās mājas lapas kapagavot.lv redaktoru, kuras veidotājs ir Aleksandrs Gerasins.

Man ir prieks, ka šī bagātīgā informatīvā resursa koncepcija atbilst daudzveidīgajām lasītāju prasībām. Izzinoši, gardi, aromātiski, prasmīgi, jautri un mājas dzīvei raksturīgā gaisotne!

Laipni lūgti!

Marina Gorkina.