Raksti

Ideju izvēle jums un jūsu virtuvei. Kā izvēlēties efektīvu diētu, kādus nažus pirkt – par to un daudz ko citu.

Jau sen plānoju izveidot mājas lapā interviju rubriku. Vēlos iepazīstināt jūs ar ļoti interesantiem cilvēkiem, kuri ir sastopami mūsu internetā. Pirmo interviju sniegt piekritis Armands Avens – mājas lapas fotoreceptes.lv saimnieks un autors. Savā mājas lapā viņš ļoti garšīgi un ar labu humoru demonstrē un pastāsta, kā pagatavot visdažādākās maltītes.

Tā vien šķiet – kas tur ko gatavot? Ņem gaļas gabalu, liec blenderī vai gaļas maļamajā mašīnā – un maltā gaļa ir gatava! Nu, varbūt vēl var pievienot maizi vai sausiņus…  Nu varbūt arī sīpolu.  Un ir pilnīgi likumsakarīgi, ka ar šādu gatavošanas paņēmienu jums dažreiz iznāk gan garšīgi ēdieni, bet dažreiz ne visai gardi. Iespējams, ka jūs teiksiet, ka visticamāk pie vainas ir gaļa, neesat šodien to veiksmīgi nopirkuši.  Taču iemesls ir meklējams pareizā gatavošanas tehnoloģijā. Ja to ievēro, tad 90% gadījumu jūs gūsiet lielisku rezultātu. Mēģināsim tikt skaidrībā?

Dārgie draugi, es pašlaik  rakstu jaunu mājas lapu un plānoju to aizstāt ar jaunu nākamajā nedēļā. Jaunas receptes būs jaunajā  mājas lapā.

Sakiet, vai jums ir pazīstama situācija: ir agrs rīts, virtuve, gatavojam brokastis… Ņemam no ledusskapja sviestu un mēģinām to uzziest uz maizes. Taču sviests – ir sasalis un nav ziežams! Kādas idejas? Var mēģināt to griezt plānās strēmelītēs … Un tad to likt uz sviestmaizes ne sevišķi apetīti rosinošiem gabaliņiem? Nu, lūk, ēst nemaz negribas! Bet risinājums taču ir!

Dukāna diēta – viena no populārākajām diētām. Tās galvenā koncepcija – ēdam vairāk olbaltumvielu, mazāk ogļhidrātu un tauku. Šī diēta piesaista ar to, ka tai ir – 4 posmi, un katrs no tiem atļauto ēdienu sarakstā pievieno aizvien vairāk produktu. Pie kam atļautos produktus drīkst ēst tik daudz, cik gribās. Par Dukāna diētu jūs varat sīkāk izlasīt manā iepriekšējā rakstā. Tajā ir arī atsauces uz grāmatu, “ābiedrību” Latvijā un receptēm.

Man ļoti garšo baziliks, timiāns, rozmarīns, šie garšaugi tiek bieži izmantoti receptēs. Vasarā tos iespējams nopirkt tirgū, ziemā var sameklēt supermārketos. Bet tas sagādā neērtības – tos pārdod buntītēs un lielā daudzumā! Bet man tik daudz nav vajadzīgs! Un ko lai iesāk ar svaigo garšaugu atlikumu? Kā ilgstoši saglabāt aromātiskos garšaugus? Agrāk man tie vienkārši sakalta. Bet tagad esmu iemācījies tos konservēt!

Raksts par nažiem raisīja daudz atsauksmju, radās jauni parakstītāji un interesantas sarakstes. Tāpēc es nolēmu turpināt šo svētīgo tēmu un parunāt par to, kā pareizi turēt nazi. Ja jūs ierodaties pavāru skolā, tad pirmais, ko jums iemāca – tas ir, kā pareizi turēt nazi. Pēc personīgās pieredzes es uzzināju, ka pareiza naža satveršana samazina laiku, kas tiek patērēts griešanai, par veseliem 50%! Jūs taču vēlaties gatavot vieglāk un ērtāk?

Uzreiz vēlos brīdināt: šis raksts nav par to, ka “jums ir unikāla iespēja iegādāties profesionālu keramisko nažu komplektu ar dimanta asināmo, bet ja jūs piezvanīsiet tūlīt, tad dāvanā saņemsiet super-irbulīti!” Šis ir raksts par nepieciešamo minimumu, kuram jābūt katrā virtuvē, sākot no restorāna līdz vientuļai vecpuišu alai.