Cūkgaļa

Jaunas un laika gaitā pārbaudītas cūkgaļas ēdienu receptes. Kā pagatavot cūkgaļu, ātras un garšīgas receptes.

Šodien mēs gatavojam vēl vienu garšīgu vīriešu ēdienu, kas lieliski apvienojams ar alu.

Es dažkārt varu tikai pabrīnīties, cik gan daudz šo maigo un kraukšķīgo, sulīgo un mutē kūstošo ribiņu kumosiņu var apēst pieaudzis vīrietis. Tās var vienlīdz veiksmīgi pagatavot gan mājās virtuvē, gan arī uzturoties dabā (ribiņas viegli nomainīs jau apnikušo šašliku).

Pastāv milzīgi daudz šašlika marināžu. Esmu sev izvirzījis mērķi tās visas izmēģināt un izvēlēties labāko. Šodien es pastāstīšu par diezgan populāru marinādes recepti – sīpolos un tomātu sulā ar baziliku. Tā piešķir interesantu garšu apvienojumu.

Šī ēdiena dzimtene ir Francija. Liels, aromātisks cūkgaļas karbonādes gabals uz kauliņa, nedaudz cauraudzis ar speķi, apcepts līdz brūnai garoziņai, ar sarkano sīpolu, citrona un kaperu mērci. Šī mērce piešķir gaļai patīkamu, atspirdzinošu skābumu. Šī  gaļas ēdiena recepte visdrīzāk ir domāta svētku galdam, tomēr pagatavojama ļoti ātri. Brīnišķīgi derēs gan draugu pacienāšanai, gan ātrām vakariņām pēc ilgas darba  dienas. Dažriez taču tā gribas sevi palutināt!

Ēdiens ir ātri pagatavojams un ir nedaudz neierasts mūsu platuma grādiem.  Nez kādēļ pie mums gurķi ir vairāk piemēroti par uzkožamo – sālīšanai, salātiem, bet kā atsevišķs ēdiens tiek pasniegts ļoti reti. Pārsvarā cepti gurķi asociējas ar austrumu virtuvi. Ar kaut ko ķīniešu vai korejiešu gaumē – jo parasti šajās zemēs mīl tā apieties ar produktiem. Patiešām, ir arī tādas receptes, taču manējā – pilnīgi eiropeiska, nākusi no saulainās Francijas. 

Silts, vienkāršs un ārkārtīgi garšīgs ēdiens. Vienmēr sagādā labu omu. Pirmo reizi šāda veida līdzīgu ēdienu es nogaršoju Daugavpilī, restorānā „Gubernators”. Tur tas saucās – gaļas veltnīši ar mārrutkiem un sinepēm. Man šis ēdiens šķita nedaudz pasauss, un es pie sevis nodomāju, bet kā būtu, ja tam pievienotu sinepju mērci? Mērcē sanāca interesantāk. Un tomēr vienalga kaut kas pietrūka. Izmēģināju rullīšus sutināt folijā un cept uz pannas. Taču labākais variants izrādījās apcept gaļu uz pannas (aizlipināt), bet pēc tam to līdz galam izsutināt cepeškrāsnī. Un kad klāt pievienojās marinēts gurķītis.. Mm..