Gaļas veltnīši ar mārrutkiem sinepju mērcē

Silts, vienkāršs un ārkārtīgi garšīgs ēdiens. Vienmēr sagādā labu omu. Pirmo reizi šāda veida līdzīgu ēdienu es nogaršoju Daugavpilī, restorānā „Gubernators”. Tur tas saucās - gaļas veltnīši ar mārrutkiem un sinepēm. Man šis ēdiens šķita nedaudz pasauss, un es pie sevis nodomāju, bet kā būtu, ja tam pievienotu sinepju mērci? Mērcē sanāca interesantāk. Un tomēr vienalga kaut kas pietrūka. Izmēģināju rullīšus sutināt folijā un cept uz pannas. Taču labākais variants izrādījās apcept gaļu uz pannas (aizlipināt), bet pēc tam to līdz galam izsutināt cepeškrāsnī. Un kad klāt pievienojās marinēts gurķītis.. Mm..

Gaļas veltnīši ar mārrutkiem sinepju mērcē

2 porcijas
00:35
Krievu virtuve
Novērtējums: 5
Skaits: 71
Jūsu novērtējums: ?
Gaļas veltnīši ar mārrutkiem sinepju mērcē
Ģimenes recepte. Cūkgaļas veltnīši ar mārrutkiem sinepju mērcē – sārti apcepta garoziņa ar maigu un sulīgu gaļu iekšpusē, pikantu garšu un marinētu gurķi. Ļoti garšīgi!
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 400 g kakla karbonādes
  • 100 g 33% putukrējuma
  • 30 g kūpināta krūtiņa
  • 2 marinēti gurķi
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • 1,5 tējkarotes mārrutku
  • ½ tējkarote medus
  • Zobu bakstāmie kociņi
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Sagrieziet kūpināto krūtiņu kubiciņos, tas būs mūsu pildījums, tas neļaus gaļai kļūt sausai un piešķirs tai kūpinājuma garšu.
2.
Noskalojiet karbonādi, iztaisnojiet to, un sagrieziet to virzienā pret šķiedru vienādos gabalos aptuveni 7 mm biezās šķēlēs. Man sanāca četras šādas šķēles. Katru šķēli apstrādājam ar gaļas āmuru, līdz tā ir tik plāna, kā pankūka, bet, to sitot, cenšamies neizsist gaļā caurumu.
3.
Uz veltnīša malas uzlieciet nedaudz kūpinātas krūtiņas un trešdaļu karotes mārrutku un rūpīgi visu ietiniet. Lai tie nevērtos vaļā, caurduriet tos ar zobu bakstāmajiem kociņiem.
4.
Tad rullīšus strauji apcepiet uz karstas pannas, bet pēc tam to ievietojiet cepešpannā un cepiet 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
5.
Kā piedevu var izmantot pa pusei novārītu kartupeli, to līdz galam sasutinot kopā ar gaļu. Mēs taču esam ekonomiski, vai ne?
6.
Sinepju mērces pagatavošanai ņemiet 100 g vistas buljona (ja tā nav, tad var eksperimentēt ar buljona kubiciņiem), vāriet to, līdz tas ir pusgatavs, pievienojiet 100 g putukrējuma un atkal vāriet atlikušo laiku.
7.
Tad pievienojiet medu un Dižonas sinepes. Viss, mērce ir gatava! Atliek tikai salikt kopā mūsu ēdienu.
Lai nenošļakstītu visu virtuvi ar gaļas sulu, gaļu sitot ar āmurīti, ielieciet katru šķēli polietilēna maisiņā un tā arī caur celofānu to dauziet.

Ņemiet šķīvi, centrā ielejiet sinepju mērci. Uzlieciet uz tās mūsu pagatavoto rullīšu pārīti. Līdzās kaudzītē izlieciet kartupeļus un izdekorējiet tos ar nelieliem marinēta gurķīša gabaliņiem. Dvēsele burtiski dzied! Nemaz jau nerunājot par vēderu...

Viss kulinārijas šedevriem