Aitas gaļa

Aitas gaļas ēdienu receptes, kā arī – kā to izvēlēties, apstrādāt un pagatavot. Aitas gaļa – tas ir ļoti gardi!

Basma – tas ir ēdiens sliņķiem un gardēžiem. Sliņķiem – jo pagatavošana balstās vienīgi uz pareiza produktu izvietojuma čuguna katlā. Bet tālāk – gluži kā pasakā par brīnumkatliņu: pēc 2 stundām jums būs gatavs garšīgs ragu un neaprakstāmi gards buljons.

Es ļoti cienu nacionālās virtuves. Nav svarīgi, vai tā ir franču, krievu vai latviešu. Jebkurā no tām ir atrodama kāda pērle, tas ēdiens, kas, gluži kā vainags, kalpo par tautas simbolu. Ēdiens, kas ir gatavots gadu simteņiem ilgi, ir iemantojis neatkārtojamu garšu.

Jēra cepetis – ļoti vienkāršs mājas ēdiens. Jēra cepetis gatavojams pēc principa – “ātri apcep, saliec podiņā un uz pāris stundām aizmirsti”. Bet kad atceries, pusdienas jau ir gatavas, garšīgas, maigas, aromātiskas. Šāds ēdiens sasildīs ziemā un sātīgi paēdinās vasarā.

Uzbeku plovs – irdens, trekns, ar gaļu, burkāniem, sīpoliem, aromātiskām piedevām un veselu ķiploku galviņu. Visi mēģina gatavot, taču atzīst, ka austrumos dzimušajiem plovs izdodas labāk.

Lagman – Vidusāzijas virtuves ēdiens. Kaut gan, ja ko tamlīdzīgu jūs izteiksiet pašā Vidusāzijā, tajā pašā Uzbekistānā un Kazahstānā, tad jums tūlīt atbildēs: “Ē, tas ir mūsējais. To mans vecmāmuļs jau simts gadus gatavojis!” Lagman sastāv no divām daļām – tās ir putra un vadži (kaut kas līdzīgs zupai no gaļas un dārzeņiem). Pie tam abas sastāvdaļas gatavo atsevišķi, kas ir ļoti ērti. Pēc vajadzības pievārām svaigu putru un tai pievienojam iepriekš pagatavotu vadži. Gatavojam? Gatavojam!