Liellopu gaļa

Liellopa un teļa gaļas receptes – garšīga un veselīga gaļa. Kā to pagatavot, lai pārsteigtu tuviniekus ar jauniem ēdieniem!

Vēlos jums piedāvāt labi zināmu un īsti vīrišķīgu ēdienu – makaroni po flotski. Esmu novērojis, ka patlaban maz ir to, kas šo ēdienu prot pagatavot. Daudzi pievieno tomātu pastu, tomātus, sautētu gaļu. Redzēju recepti pat ar kindzu! Bet taču savā klasiskajā, sākotnējā, tā teikt, izpildījumā – liellopu maltā gaļa, sīpoli, pipari un makaroni. Viss!

Kad izdodas sadabūt labu liellopu filejas gabalu, nekavējoties gribu pagatavot steikus.  Pie tam, pagatavot kaut kā savādāk, kā vēl neesmu gatavojis. Šodien esmu nolēmis pagatavot nelielu fileju-minjonu tornīti. Iznāca ļoti gardi. Un bez tam, ļoti ērti, raugoties no porciju lieluma viedokļa.

Šodien es jums pastāstīšu par vienu no savām iecienītākajām receptēm. Par īstu ungāru gulašu (gulyás ungāriski). Tradicionāli šis ēdiens tiek gatavots no liellopu gaļas, tas ir ļoti gards un sātīgs. Ne velti tas ticis gatavots Austroungārijas armijas zaldātiem, kuri dienā kājām nogāja līdz pat trīsdesmit kilometriem!

Liellopu gaļas šašliks – mums diezgan neierasts ēdiens. Tas tiek retāk gatavots, jo, lai iegūtu sulīgu un garšīgu šašliku, ir jāpieliek nedaudz vairāk pūļu salīdzinājumā ar tradicionālā cūkgaļas šašlika pagatavošanu. Tas nav ieraugāms veikalu plauktos, bet, iespējams, ka tas pat ir labāk. Kā zināms, veikalos tik reti var sameklēt kaut ko patiešām garšīgu, un ja jau jūs lasāt šo recepti, tad droši vien jūs arī vēlaties gūt ko daudz labāku par veikalā piedāvātiem pusfabrikātiem. Tādēļ arī esmu nolēmis dalīties ar jums vienā no manas kolekcijas labākajām receptēm.

Sakiet, vai jums garšo meksikāņu virtuves ēdieni? Kaut gan – kuram gan tā negaršo? Tā ir vienkārša savas pagatavošanas ziņā. Tajā plaši izmanto dārzeņus, gaļu, graudaugus un pākšaugus.  Un lielu daudzumu piparu. Visumā piparus var pievienot pēc saviem ieskatiem. 

Šodien es jums gribu vēl pastāstīt par gardu un ātri pagatavojamu ēdienu ķīniešu gaumē. Tas nozīmē, ka mums viss būs smalki jāsagriež, bet pēc tam strauji jāapcep. Ķīnieši vispār praktiski visu griež sīkos gabaliņos. Tā ir viena no viņu virtuves īpatnībām. Vēl viena īpatnība – gatavot no lētiem produktiem. Un ne jau tāpēc visu smalki sagriež, lai neviens nesaprastu, no kā ēdiens pagatavots. Ja visu smalki sagriež, tad viss ir ātrāk pagatavojam, un pie tam arī vieglāk sakožams.