Makaroni po flotski – kā to pagatavot

Makaroni po flotski – kā to pagatavot

Vēlos jums piedāvāt labi zināmu un īsti vīrišķīgu ēdienu – makaroni po flotski. Esmu novērojis, ka patlaban maz ir to, kas šo ēdienu prot pagatavot. Daudzi pievieno tomātu pastu, tomātus, sautētu gaļu. Redzēju recepti pat ar kindzu! Bet taču savā klasiskajā, sākotnējā, tā teikt, izpildījumā – liellopu maltā gaļa, sīpoli, pipari un makaroni. Viss!

Maltās gaļas vietā izmantoja sālītu gaļu, visbiežāk liellopa. Sīpoli ir vitamīniem bagāti un palīdzēja cīnīties ar cingu. Makaroni pavisam vienkārši un ilgi glabājās. Nu, iedomājaties, no kurienes flotē, kas pamatā saistās ar vairāku mēnešu ilgu atrašanos ūdeņos, būtu pieejami svaigi dārzeņi?

Makaroni „po flotski”

Makaroni po flotski

Novērtējums: 4
Skaits: 9
Jūsu novērtējums: ?
Īsti vīrišķīgs ēdiens – makaroni „po flotski”! Pašlaik ir maz to, kas prot šo ēdienu pagatavot, tāpēc publicējam klasisko recepti.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 500 g liellopa gaļas
    • 300 g makaronu (vēlams caurulīšu vai gliemežvāciņu formas)
    • 1 liels sīpols
    • Sāls
    • Pipari
    • Sagatavošanās laiks: 5
    • Gatavošanas laiks: 70
    • Galdu: 2

    Pagatavošana

    • 1. Vārām liellopu gaļu makaroniem „po flotski”

    • 1.1. Lielu laika daļu aizņems liellopa gaļas vārīšana. Taču to var izdarīt arī iepriekš, lai ieekonomētu laiku. Un tā, uzlieciet uz uguns vārīties katliņu ar ūdeni un pagaidiet, kamēr tas uzvārās. Tad lieciet iekšā gaļu. Verdošais ūdens nofiksēs gaļu un tā nezaudēs savu sulu un neizvārīsies ārā no gaļas. Pielieciet sāli un iesviediet katliņā piecus piparu zirnīšus. Lai vārās.
    • 2. Apcepam malto gaļu

    • 2.1. Pēc 30 minūtēm pārbaudiet gaļu – visticamāk, ka tā ir gatava. Sagrieziet gaļu gabaliņos un samaliet gaļas mašīnā.
    • 2.2. Papildus tam tīrā katliņā lieciet vārīties ūdeni makaroniem, lai tas sāk virst.
    • 2.3. Sagrieziet sīki sīpolus un apcepiet tos augu eļļā līdz pusgatavam stāvoklim. Pievienojiet malto gaļu, samaisiet un atstājiet pannā cepties uz lēnas uguns. Lai maltā gaļa neizžūtu, periodiski pievienojiet pannā buljonu, kas iegūts, vārot gaļu.
    • 3. Vārām makaronus

    • 3.1. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, pievienojiet diezgan daudz sāli, nedaudz eļļas un vāriet tajā makaronus. Ideāli, ja tie būs pavisam nedaudz neizvārīti līdz galam - al dente, kā saka itāļi. Pēc tam nokāsiet makaroniem ūdeni un samaisiet ar malto gaļu. Makaroni „po-flotski” ir gatavi!

    Piezīmes

    Makaronu „po-flotski” ātrā recepte

    Ir vēl viens receptes ātrais variants – gaļu uzreiz sagriež kubikos, kā gulašam, apcep. Un tikai pēc tam gatavo malto gaļu. Apceptā gaļa piešķir lielisku aromātu!

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      23.10.14 08:10 Re: Makaroni po flotski – kā to pagatavot

      Kāpēc jūs tik ļoti esat pret kečupa pievienošanu ēdienam?

      1. ,
        23.10.14 08:10 Re: Makaroni po flotski – kā to pagatavot

        Es vispār esmu veikalā pērkamo kečupu pretinieks, es cenšos gatavot veselīgu ēdienu. Kāpēc bojāt labi pagatavota ēdiena garšu ar ķīmiju?

    2. ,
      25.10.14 05:10 Re: Makaroni po flotski – kā to pagatavot

      Vai, cik daudz makaroni “po flotski” ir ēsts!

    Pievienot komentāru