Vistas šašliks citronu un minerālūdens marinādē

Jauna šašlika recepte un jauna marināde – spēcīgi gāzēts minerālūdens un citronu sula. Tā ne tikai piešķir vistas gaļai lielisku garšu, bet arī padara gaļu sulīgu un mīkstu. Vistas šašlikam visērtāk izmantot šķiņķīšus. Bet labi derēs arī stilbiņi (iesakām tiem, kas ievēro Djuka diētu), un spārniņi. Vienīgi no krūts daļas gatavotam šašlikam es ieteiktu citu marinādi.

Ja jūs priekšroku dodat vistas šašlikam ar ādu, tad to vajag iegriezt. Tas ļaus marinādei labāk iesūkties gaļā. Nelietojiet pārtikā vistas ādu, kas, manuprāt, ir saprātīgi – noņemiet to.

Vistas šašliks citronu un minerālūdens marinādē

6 porcijas
00:40
Pasaules virtuve
Novērtējums: 4
Skaits: 30
Jūsu novērtējums: ?
Vistas šašliks citronu un minerālūdens marinādē
Vistas šašlika receptes pagatavošana ir vienkārša. Vista sanāk sulīga un garšīga. Būs lieliski piemērota izbraukumam pie ezera!
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg vistas šķiņķīšu
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 citrons
  • 2 ēdamkarotes hmeļi-suneļi
  • Sāls
  • Pipari
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Ja jums šašlikam ir vistas šķiņķīši, tad izņemiet kaulus un sagrieziet gaļu 4-5 centimetrus lielos gabalos. Tas parasti ir panākams, atkauloto gaļas gabalu sagriežot četrās daļās. Stilbiņus nāksies akurāti pārcirst. Spārniņus ieteicamāk sadalīt locītavu vietās pa gabaliņiem.
2.
Sagrieziet sīpolu pus-gredzenos. Ieberiet sīpolus dziļā katlā, lieliski derēs 3-litrīgs katls. Pievienojiet sīpoliem sāli un kārtīgi tos ar rokām samīciet – mums vajag nedaudz sulas.
3.
Virs sīpoliem novietojiet gaļu.
4.
Pievienojiet garšvielas.
5.
Sagrieziet uz pusēm citronu un no vienas puses nogrieziet trīs daiviņas. Uzlieciet daiviņas virs gaļas. No atlikušā citrona izspiediet sulu un visu samaisiet.
6.
Tagad ņemat minerālūdeni un pārlejiet ar to šašliku.
7.
Tas sašūmējās kopā ar garšvielu smaržu, sadraudzējās ar sīpolu un citrona sulu! Lieliski! Tagad aptiniet šašlika katliņu ar pārtikas plēvi un ievietojiet to uz 8 stundām ledusskapī.
8.
Vistas šašlika pagatavošanai labāk izmantot saspiežamās restītes. Vēlams ar nelieliem nodalījumiem, jo mēs savu šašliku esam sagriezuši ļoti inteliģenti, glītos gabaliņos. Izlieciet tos uz restītēm, pie tam sekojiet līdzi, lai pie gaļas virspusē un apakšpusē nepieliptu sīpoli. Pie cepšanas tie apdegs, bet tas taču mums nav vajadzīgs, vai ne?
9.
Pagaidiet, kamēr mangalī rodas “sirmas” ogles un strauji apcepiet uz tām gaļu no abām pusēm. Bet pēc tam cepiet gaļu, līdz tā ir gatava.

Vistas šašliks ir lielisks kopā ar dārzeņu salātiem un guacamole mērcēm, kečupu, saldo čilli. Labu apetīti jums!

Lielisks vistas šašliks

Un kādas receptes izmantojiet jūs vistas šašlika gatavošanai? Kādas mērces vislabprātāk ēd jūsu tuvinieki kopā ar vistas šašliku?

Viss kulinārijas šedevriem