Kā ilgstoši saglabāt aromātiskos garšaugus

Man ļoti garšo baziliks, timiāns, rozmarīns, šie garšaugi tiek bieži izmantoti receptēs. Vasarā tos iespējams nopirkt tirgū, ziemā var sameklēt supermārketos. Bet tas sagādā neērtības – tos pārdod buntītēs un lielā daudzumā! Bet man tik daudz nav vajadzīgs! Un ko lai iesāk ar svaigo garšaugu atlikumu? Kā ilgstoši saglabāt aromātiskos garšaugus? Agrāk man tie vienkārši sakalta. Bet tagad esmu iemācījies tos konservēt!

Ingredients

  • Rozmarīns
  • Timiāns
  • Baziliks
  • Pētersīlis
  • Kindza
  • Dilles
  • (nevajadzīgo izsvītrot)

Tas ir pavisam vienkārši. Paņemiet garšaugus, sagrieziet tos, bagātīgi salaistiet ar augu eļļu un apberiet ar rupjo sāli. Izlieciet blīvi noslēdzamā traukā, ielieciet to ledusskapī. Tādā veidā garšaugi spēs uzglabāties līdz 4 mēnešiem un pie tam nezaudēs savu aromātu!

Viss kulinārijas šedevriem