Kā var ātri atkausēt sasalušu sviestu

Sakiet, vai jums ir pazīstama situācija: ir agrs rīts, virtuve, gatavojam brokastis... Ņemam no ledusskapja sviestu un mēģinām to uzziest uz maizes. Taču sviests – ir sasalis un nav ziežams! Kādas idejas? Var mēģināt to griezt plānās strēmelītēs ... Un tad to likt uz sviestmaizes ne sevišķi apetīti rosinošiem gabaliņiem? Nu, lūk, ēst nemaz negribas! Bet risinājums taču ir!

Jums būs vajadzīgs sasalis sviests, šķīvītis, kā arī glāze vai krūze, kas pilnībā spēs nosegt jūsu sviesta gabaliņu. Ja sviests ir lielāks par glāzes (krūzes) diametru, tad nogrieziet vajadzīgā lieluma gabalu. 1. Lejam glāzē (krūzē) uz 1-2 minūtēm karstu ūdeni (ar mērķi sasildīt glāzi). Lejam glāzē 2. Liekam sviestu uz šķīvja. Pilnībā nosedzam ar sakarsēto glāzi (krūzi). Lielākai drošībai virsū var uzsegt virtuves dvieli. Liekam sviestu uz šķīvja 3. Nogaidām 2-3 minūtes. Bingo! Sviests ir mīksts un viegli ziežams uz maizes, kā “pa sviestu” :)!

Viss kulinārijas šedevriem