Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte

Šodien mēs gatavojam vēl vienu garšīgu vīriešu ēdienu, kas lieliski apvienojams ar alu. Es dažkārt varu tikai pabrīnīties, cik gan daudz šo maigo un kraukšķīgo, sulīgo un mutē kūstošo ribiņu kumosiņu var apēst pieaudzis vīrietis. Tās var vienlīdz veiksmīgi pagatavot gan mājās virtuvē, gan arī uzturoties dabā (ribiņas viegli nomainīs jau apnikušo šašliku).

Taču kā jau ikvienam ēdienam, tām ir vajadzīga sevišķa pieeja. Ceptas cūkgaļas  ribiņas

Lai ēdiens izdotos sulīgs un mīksts, parasti ribiņas iepriekš sagatavo: marinē un novāra. Es jums pastāstīšu par vienu no variantiem, kas apvieno šīs abas šīs pieejas. Sākumā mēs cūku ribiņas novārām, pēc tam liekam uz nakti marinēties. Tad tās nākamajā dienā būs gardas... Tas nav aprakstāms, cik lielā mērā garšīgas!!! Sanāks vienkārši neatkārtojams ēdiens!

Ceptas cūkgaļas ribiņas

3 porcijas
00:00
Novērtējums: 94
Skaits: 4
Jūsu novērtējums: ?
Ceptas cūkgaļas ribiņas
Gatavojam cūkgaļas ribiņas cepeškrāsnī – kārtīgu vīru ēdienu! Cūkgaļas ribiņas – lieliska alternatīva šašlikam.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas ribiņas
  • 2 t.k. Sāls
  • 1 t.k. cukurs
  • 10 gab. krustnagliņas
  • 2 gab. anīsa gabaliņi
  • 10 melnā pipara graudi
  • 1/3 t.k. fenhelis
  • 1 sīpols
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 2 cm ingvera
  • 1 ed.k. rīsu
  • 4 ed.k. augu eļļa
  • 2 ed.k. medus
  • 2 ed.k. sojas mērce
  • Asais sarkanais pipars
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Ņemam lielu katlu, ielejam tajā ūdeni, liekam uz uguns, gaidām, kamēr tas sāk vārīties. Paralēli sagriežam cūkas krūtiņu, atkarībā no tās biezuma, porciju lieluma gabalos – pa divām, pa četrām ribiņām.
Ceptas cūkgaļas ribiņas
2.
Kad ūdens sāk vārīties, liekam katlā ribiņas un garšvielas. Vārām, līdz gaļa ir gatava.
Ceptas cūkgaļas ribiņas
3.
Kad gaļa ir gatava, gatavojam marinādi-glazūru. Tā piešķirs ribiņām lielisku krāsu un pastiprinās garšu. Ielejam visus glazūras komponentus bļodiņā un samaisām.
Ceptas cūkgaļas ribiņas
4.
Izņemam ribiņas no katla un ieliekam glazūrā, kārtīgi sajaucam ar gaļu. Liekam uz nakti ledusskapī.
Ceptas cūkgaļas ribiņas
5.
Uzkarsējam cepeškrāsni. Izliekam uz cepešpannas, cūku ribiņas vēlreiz iemērcot glazūrā. Cepam 20 minūtes (200°C) – mums ir vajadzīga tikai garoziņa, jo gaļu mēs jau esam izvārījuši.
Ceptas cūkgaļas ribiņas

Cūkgaļas ribiņas var pasniegt ar rīsiem, dārzeņiem un tumšo rūgto alu stout – medus lieliski izcels tā garšu. Ja jūs nedzerat tumšo alu – tad gaišo lager  vai glāzīti „baltā”.

Viss kulinārijas šedevriem