Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte

Šodien mēs gatavojam vēl vienu garšīgu vīriešu ēdienu, kas lieliski apvienojams ar alu.
Es dažkārt varu tikai pabrīnīties, cik gan daudz šo maigo un kraukšķīgo, sulīgo un mutē kūstošo ribiņu kumosiņu var apēst pieaudzis vīrietis. Tās var vienlīdz veiksmīgi pagatavot gan mājās virtuvē, gan arī uzturoties dabā (ribiņas viegli nomainīs jau apnikušo šašliku).
Taču kā jau ikvienam ēdienam, tām ir vajadzīga sevišķa pieeja.
Lai ēdiens izdotos sulīgs un mīksts, parasti ribiņas iepriekš sagatavo: marinē un novāra. Es jums pastāstīšu par vienu no variantiem, kas apvieno šīs abas šīs pieejas. Sākumā mēs cūku ribiņas novārām, pēc tam liekam uz nakti marinēties. Tad tās nākamajā dienā būs gardas… Tas nav aprakstāms, cik lielā mērā garšīgas!!! Sanāks vienkārši neatkārtojams ēdiens!

Ceptas cūkgaļas ribiņas
Sastāvdaļas
(atzīmēt vis ir)Vārīšanai
- 1 kg cūkgaļas ribiņas
- 2 t.k. Sāls
- 1 t.k. cukurs
- 10 gab. krustnagliņas
- 2 gab. anīsa gabaliņi
- 10 melnā pipara graudi
- 1/3 t.k. fenhelis
- 1 sīpols
- 5 ķiploka daiviņas
- 2 cm ingvera
- 1 ed.k. rīsu
Glazūrai
- 4 ed.k. augu eļļa
- 2 ed.k. medus
- 2 ed.k. sojas mērce
- Asais sarkanais pipars (pēc garšas)
- Sagatavošanās laiks: 20
- Gatavošanas laiks: 160
- Galdu: 3
Pagatavošana
Cūkgaļas ribiņas var pasniegt ar rīsiem, dārzeņiem un tumšo rūgto alu stout – medus lieliski izcels tā garšu. Ja jūs nedzerat tumšo alu – tad gaišo lager vai glāzīti „baltā” .
Komentāri
Iepriecināšu vīru. Paldies par jauko ideju!
Šķiet, ka kādu gaida svētki!
Laba receptes ideja. Kādā temperatūrā cept beigās?
200°C