Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte

Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte

Šodien mēs gatavojam vēl vienu garšīgu vīriešu ēdienu, kas lieliski apvienojams ar alu.

Es dažkārt varu tikai pabrīnīties, cik gan daudz šo maigo un kraukšķīgo, sulīgo un mutē kūstošo ribiņu kumosiņu var apēst pieaudzis vīrietis. Tās var vienlīdz veiksmīgi pagatavot gan mājās virtuvē, gan arī uzturoties dabā (ribiņas viegli nomainīs jau apnikušo šašliku).

Taču kā jau ikvienam ēdienam, tām ir vajadzīga sevišķa pieeja.

Ceptas cūkgaļas  ribiņas

Lai ēdiens izdotos sulīgs un mīksts, parasti ribiņas iepriekš sagatavo: marinē un novāra. Es jums pastāstīšu par vienu no variantiem, kas apvieno šīs abas šīs pieejas. Sākumā mēs cūku ribiņas novārām, pēc tam liekam uz nakti marinēties. Tad tās nākamajā dienā būs gardas… Tas nav aprakstāms, cik lielā mērā garšīgas!!! Sanāks vienkārši neatkārtojams ēdiens!

Свиные ребрышки в духовке

Ceptas cūkgaļas ribiņas

Novērtējums: 4
Skaits: 14
Jūsu novērtējums: ?
Gatavojam cūkgaļas ribiņas cepeškrāsnī – kārtīgu vīru ēdienu! Cūkgaļas ribiņas – lieliska alternatīva šašlikam.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • Vārīšanai

    • 1 kg cūkgaļas ribiņas
    • 2 t.k. Sāls
    • 1 t.k. cukurs
    • 10 gab. krustnagliņas
    • 2 gab. anīsa gabaliņi
    • 10 melnā pipara graudi
    • 1/3 t.k. fenhelis
    • 1 sīpols
    • 5 ķiploka daiviņas
    • 2 cm ingvera
    • 1 ed.k. rīsu
    • Glazūrai

    • 4 ed.k. augu eļļa
    • 2 ed.k. medus
    • 2 ed.k. sojas mērce
    • Asais sarkanais pipars (pēc garšas)
    • Sagatavošanās laiks: 20
    • Gatavošanas laiks: 160
    • Galdu: 3

    Pagatavošana

    • 1.Ribiņas recepteŅemam lielu katlu, ielejam tajā ūdeni, liekam uz uguns, gaidām, kamēr tas sāk vārīties. Paralēli sagriežam cūkas krūtiņu, atkarībā no tās biezuma, porciju lieluma gabalos – pa divām, pa četrām ribiņām.
    • 2.Ņemam lielu katluKad ūdens sāk vārīties, liekam katlā ribiņas un garšvielas. Vārām, līdz gaļa ir gatava.
    • 3.Gatavojam marinādi-glazūruKad gaļa ir gatava, gatavojam marinādi-glazūru. Tā piešķirs ribiņām lielisku krāsu un pastiprinās garšu. Ielejam visus glazūras komponentus bļodiņā un samaisām.
    • 4.Izņemam ribiņas no katla un ieliekam glazūrāIzņemam ribiņas no katla un ieliekam glazūrā, kārtīgi sajaucam ar gaļu. Liekam uz nakti ledusskapī.
    • 5.Uzkarsējam cepeškrāsni.Uzkarsējam cepeškrāsni. Izliekam uz cepešpannas, cūku ribiņas vēlreiz iemērcot glazūrā. Cepam 20 minūtes (200°C) – mums ir vajadzīga tikai garoziņa, jo gaļu mēs jau esam izvārījuši.

    Cūkgaļas ribiņas var pasniegt ar rīsiem, dārzeņiem un tumšo rūgto alu stout – medus lieliski izcels tā garšu. Ja jūs nedzerat tumšo alu – tad gaišo lager  vai glāzīti „baltā”  .

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      31.03.15 10:03 Re: Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte

      Iepriecināšu vīru. Paldies par jauko ideju!

      1. ,
        31.03.15 11:03 Re: Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte

        Šķiet, ka kādu gaida svētki!

    2. ,
      13.11.15 10:11 Re: Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte

      Laba receptes ideja. Kādā temperatūrā cept beigās?

      1. ,
        13.11.15 10:11 Re: Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte

        200°C

    Pievienot komentāru