Ceptas cūkgaļas ribiņas recepte
Šodien mēs gatavojam vēl vienu garšīgu vīriešu ēdienu, kas lieliski apvienojams ar alu. Es dažkārt varu tikai pabrīnīties, cik gan daudz šo maigo un kraukšķīgo, sulīgo un mutē kūstošo ribiņu kumosiņu var apēst pieaudzis vīrietis. Tās var vienlīdz veiksmīgi pagatavot gan mājās virtuvē, gan arī uzturoties dabā (ribiņas viegli nomainīs jau apnikušo šašliku).
Taču kā jau ikvienam ēdienam, tām ir vajadzīga sevišķa pieeja.
Lai ēdiens izdotos sulīgs un mīksts, parasti ribiņas iepriekš sagatavo: marinē un novāra. Es jums pastāstīšu par vienu no variantiem, kas apvieno šīs abas šīs pieejas. Sākumā mēs cūku ribiņas novārām, pēc tam liekam uz nakti marinēties. Tad tās nākamajā dienā būs gardas... Tas nav aprakstāms, cik lielā mērā garšīgas!!! Sanāks vienkārši neatkārtojams ēdiens!
Ceptas cūkgaļas ribiņas

Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas ribiņas
- 2 t.k. Sāls
- 1 t.k. cukurs
- 10 gab. krustnagliņas
- 2 gab. anīsa gabaliņi
- 10 melnā pipara graudi
- 1/3 t.k. fenhelis
- 1 sīpols
- 5 ķiploka daiviņas
- 2 cm ingvera
- 1 ed.k. rīsu
- 4 ed.k. augu eļļa
- 2 ed.k. medus
- 2 ed.k. sojas mērce
- Asais sarkanais pipars
Pagatavošana
Cūkgaļas ribiņas var pasniegt ar rīsiem, dārzeņiem un tumšo rūgto alu stout – medus lieliski izcels tā garšu. Ja jūs nedzerat tumšo alu – tad gaišo lager vai glāzīti „baltā”.