Cūkgaļas karbonāde uz kauliņa Vidusjūras mērcē

Šī ēdiena dzimtene ir Francija. Liels, aromātisks cūkgaļas karbonādes gabals uz kauliņa, nedaudz cauraudzis ar speķi, apcepts līdz brūnai garoziņai, ar sarkano sīpolu, citrona un kaperu mērci. Šī mērce piešķir gaļai patīkamu, atspirdzinošu skābumu. Šī  gaļas ēdiena recepte visdrīzāk ir domāta svētku galdam, tomēr pagatavojama ļoti ātri. Brīnišķīgi derēs gan draugu pacienāšanai, gan ātrām vakariņām pēc ilgas darba  dienas. Dažriez taču tā gribas sevi palutināt!

Cūkgaļas karbonāde uz kauliņa Vidusjūras mērcē

2 porcijas
00:40
Vidusjūras virtuve
Novērtējums: 5
Skaits: 11
Jūsu novērtējums: ?
Cūkgaļas karbonāde uz kauliņa Vidusjūras mērcē
Liels, aromātisks cūkgaļas karbonādes gabals uz kauliņa, nedaudz cauraudzis ar speķi, apcepts līdz brūnai garoziņai, ar sarkano sīpolu, citrona un kaperu mērci.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 2 karbonādes uz kauliņa, 1,5 cm biezumā katra
  • 20 g sviesta
  • 20 g olīveļļas
  • ½ neliela sarkanā sīpola
  • 50 g lielopa gaļas buljona
  • 1 citrona miziņa
  • 1/5 citrona sulas
  • 10 kaperi
  • Sāls
  • Pipari
  • cukurs
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Karbonādes uz kauliņa gabalus apberiet ar sāli un pipariem, kā arī – uzmanību! – apberiet tos no abām pusēm ar divām škipsniņām cukura. Šeit arī slēpjas viens no šī ēdiena brīnišķīgās garšas noslēpumiem. Starp citu, ideāli, ja Jūs gatavosiet gaļu, kas būs istabas temperatūrā, tāda gaļa būs sulīgāka.
2.
Sagrieziet sīpolu mazos kubiņos.
3.
Uzlieciet pannu uz uguns un labi uzkarsējiet. Ielejiet olīveļļu un izkausējiet tajā sviestu – tas arī ir viens no veiksmes nodrošinājumiem. Apcepiet sagatavotās karbonādes līdz gatavībai, apmēram 5 minūtes uz katras puses, apgriežot 2 reizes. Pēc vēlēšanās var apliet cūkgaļas karbonādi ar karstu sviestu, šajā gadījumā ēdiens būs gatavs ātrāk.
4.
Noņemiet karbonādes no pannas un ļaujiet tām „atpūsties” zem vāka 10-15 minūtes. Tā vienmēr jārīkojās ar karstajiem ēdieniem, kas tiek gatavoti no lieliem un vidējiem veseliem gaļas gabaliem, jo pa šo laiku tajos vienmērīgi sadalās visas vērtīgākās un garšīgākās karstās gaļas sulas.
5.
Samaziniet uguni un izberiet sīpolus uz pannas, kur cepās gaļa. Apcepiet sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
6.
Pēc tam izlejiet uz pannas buljonu un attīriet pannu no glazūras - ar koka lāpstiņu nokasiet visus sacepumus, kas pielipa pannas dibenam.
7.
Pievienojiet citrona miziņu, cirona sulu un kaperus. Iztvaicējiet buljonu apmēram uz pusi. Viss mērce ir gatava.
8.
Lieciet karbonādi uz šķīvja un aplejiet to ar mērci. Labu Jums apetīti!
Cukurs nepieciešams, lai veidotos brūna, kraukšķīga garoziņa, tas karamelizēsies un karbonāde iegūs skaistu krāsu.

Karbonādes gabals ar sarkano sīpolu, citrona un kaperu

Daudzi uzdos jautājumu, kā tik īsā laikā tiks pārcepts tik biezs gaļas gabals? Knifs ir kauliņā, jo tieši kauliņš sakarstot pārceps gaļu no iekšpuses. Bet kādas mērces izmantojiet Jūs, gatavojot cūkgaļas karbonādes?

Viss kulinārijas šedevriem