Cūkgaļas šašliks tomātu sulā

Pastāv milzīgi daudz šašlika marināžu. Esmu sev izvirzījis mērķi tās visas izmēģināt un izvēlēties labāko. Šodien es pastāstīšu par diezgan populāru marinādes recepti – sīpolos un tomātu sulā ar baziliku. Tā piešķir interesantu garšu apvienojumu.

Cūkgaļas šašliks tomātu sulā

2 porcijas
00:45
Pasaules virtuve
Novērtējums: 5
Skaits: 11
Jūsu novērtējums: ?
Cūkgaļas šašliks tomātu sulā
Ātras un garšīgas marinādes recepte cūkgaļas šašlikam ar tomātu sulu un sīpoliem. Tas patīkami pārsteigs jūsu viesus.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • 200 g sīpolu
  • 1,5 s glāze tomātu sula
  • 2 ēdamkarotes hmeļi-suneļi
  • 1 ēdamkarote базилика
  • Sāls
  • Pipari
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Marinādes pagatavošanai sagrieziet sīpolus gredzenos. Izlieciet tos katliņā, bagātīgi sasāliet un “sažmaidziet” ar rokām – mums ir vajadzīgs daudz sīpolu sulas.
2.
Pēc tam ņemiet gaļu (cūkas kakla karbonāde – tā to sauc veikalā) un sagrieziet proporcionālos gabaliņos aptuveni 1,5 – 2 centimetru lielumā. Pievienojiet tos sīpoliem.
3.
Tagad pievienojam visas garšvielas, pārlejam šašliku ar tomātu sulu un apmaisām.
4.
Virsū uzliekam šķīvi. Atstājam to ledusskapī uz 3-4 stundām. Pa šo laiku gaļa iesūks garšvielu aromātus un kļūs daudz mīkstāka. Ja vēlaties, tad to var atstāt arī pa nakti – nekas briesmīgs nenotiks.

Šašlika pagatavošana tomātu sulā

Sakarsējiet mangāli. Uzduriet gaļu uz šampuriem. Cepiet uz jau kārtīgi izkarsušām, pelēkām oglēm. Es necenšos pārmērīgi bieži grozīt gaļu– ja jums visi gabaliņi ir aptuveni vienāda lieluma, tad pilnīgi pietiekoši apgriezt  tikai 3 reizes (apcept no 4 pusēm). Viss, mūsu šašliks tomātu sulā ir gatavs! Labu apetīti!

Gatavojam šašliks

Pastāstiet, kādas garšvielas jūs vislabprātāk pievienojat šašlikam! Cik bieži jūs apgrozāt gaļu pie cepšanas?

Viss kulinārijas šedevriem