Frikadeļu zupa

Domāju, ka jums nav svešs šāds stāvoklis: nogurums pēc darba, tā negribas tērēt ilgu laiku gatavošanai. Un ēst arī ne sevišķi gribas, tā tikai nedaudz.. Un noteikti kaut ko vieglu. Šādos gadījumos man talkā nāk superātri pagatavojamā recepte – frikadeļu zupa. 

Recepte ir jo sevišķi viegli pagatavojama. Es parasti gatavoju daudz frikadeļu, jo tās ir glabājamas saldētavā. Tā ir lieliska alternatīva pelmeņiem – tieši no ledusskapja pa taisno katlā ar ūdeni, un jau pēc 20 minūtēm jums būs gatava garda vistas zupa.

Frikadeļu zupa

Starp citu, vēl viens patīkams jaunums tiem, kuri ievēro Dukana diētu – šo zupu var ēst, sākot no „uzbrukuma” posma, tas ir – kad vien sagribas!

Lai nedaudz mainītu frikadeļu garšu, tās var apcept, pievienojot dažādus ingredientus - Tabasсo, Sweet Chili mērces u.c. Tās var arī marinēt, piemēram, sojas mērcē.

Vistas zupa ar frikadelēm

2 porcijas
00:30
Pasaules virtuve
Novērtējums: 4
Skaits: 83
Jūsu novērtējums: ?
Vistas zupa ar frikadelēm
Vistas zupa ar frikadelēm – ātra recepte (tikai 30 minūtēs), lieliska alternatīva pelmeņiem, un pie tam – minimāli kaloriju! Tā garšo gan lieliem, gan maziem!
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 1 ola
  • 2/5 sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 citrona šķēlītes
  • Dilles
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Sagriežat vistas fileju nelielos gabaliņos un kopā ar pusi sīpola samaliet gaļas maļamajā mašīnā.
2.
Pievienojiet iegūtajai maltajai gaļai olu un kārtīgi samaisiet.
3.
Ja jums ir laiks, varat malto gaļu ievietot polietilēna maisiņā, ielikt to ledusskapī – lai nedaudz nostāvas. Ja jums laika nav, tad ātri gaļu „pasitam”, lai tā kļūst blīvāka. Šim nolūkam pāris reizes gaļas masu sviežat pret galdu - sienas vēlāk nomazgāsiet! *
4.
Kārtīgi samitriniet rokas vēsā ūdenī (lai gaļa neliptu pie rokām) un sākam izgatavot aptuveni vienādus frikadeļu gabaliņus. Pēc tam no tiem veidojam mazas gaļas bumbiņas.
5.
Visas frikadeles ir gatavas. Tagad tās atliek izvārīt. Ielejam ūdeni, ieberam gatavās frikadeles un pievienojam atlikušo sīpolu (tas ir vajadzīgs, lai buljons nekļūtu duļķains). Liekam uz uguns.
6.
Tiklīdz sāk vārīties, nosmeļam liekās putas un taukus. Ja jums šķiet, ka zupa pēc garšas ir pārlieku vāja, bet jūs vēlaties baudīt sātīgāku buljonu, tad varat pievienot buljona kubiciņu.
7.
Pasniedzot gatavo zupu, pievienojam plānu citrona šķēlīti un sasmalcinātus pētersīļus.
*Bet, lai nevajadzētu mazgāt – liekam malto gaļu no iekšpuses samitrinātā celofāna maisiņā, aizgriežam to ciet, paceļam to augstu paceltā rokā, un vairākas reizes – ar pilnu vēzienu – metam dziļā bļodā!

Pastāstiet, kāda recepte jūs paglābj pēc saspringtas darba dienas vai pie laika trūkuma? Vai jums garšo asi ēdieni?

Viss kulinārijas šedevriem