Gulašs čehu gaumē (Hovězí Guláš)

Gulašs čehu gaumē (Hovězí Guláš)

Jūs droši vien būsiet pamanījuši, ka neesmu vienaldzīgs pret gulašu. Šis ēdiens ir izplatīts visā pasaulē un kļuvis ļoti populārs. Manā kolekcijā ir aptuveni 20 šī ēdiena recepšu. Ar laiku es jūs ar tām iepazīstināšu, bet tagad pagatavosim gulašu čehu gaumē.

Citas gulaša receptes:

Ar ko tas atšķiras no ungāru un vācu variantiem? Čehu gulašā gaļa tiek sagriezta smalkāk. Tomātus izmanto mazākā daudzumā, un bieži vien to vietā tiek izmantota tomātu pasta. “Čipetki” netiek izmantoti. Lai zupa kļūtu biezāka, izmanto rīvmaizi. Savas konsistences ziņā gulašs vairāk līdzinās mērcei, nevis zupai. Tradicionāli to pasniedz kopā ar knēdeļiem (knēdeļu recepte pieejama zemāk).

Čehu gulašs

Tā kā šajā variantā tiek izmantots daudz maizes, bet maize – tas ir liels daudzums ogļhidrātu, tad tiem, kuri ievēro Dikāna diētu, tā būs piemērota tikai 4.posmā.

Gulašs čehu gaumē

Gulašs čehu gaumē (Hovězí Guláš)

Novērtējums: 5
Skaits: 5
Jūsu novērtējums: ?
Gulašs čehu gaumē vairāk līdzinās mērcei, nevis zupai. Gulašu čehu gaumē pasniedz lielā lēzenā traukā ar knēdeļiem.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 600 g liellopu gaļa (krusti)
    • 0,5 l. ūdens
    • 2 sīpoli
    • 200 g rīvmaizes
    • 3 t.k. cukurs
    • 3 t.k. saldais pipars
    • 3 t.k. tomātu pasta
    • 2 t.k. ķimenes
    • 2 t.k. majorāns
    • 1 t.k. Sāls (pēc garšas)
    • 0,5 t.k. Pipari (pēc garšas)
    • 4 ķiploka daiviņas
    • 2 ēd. k. Olīveļļa
    • Sagatavošanās laiks: 30
    • Gatavošanas laiks: 90
    • Galdu: 4

    Pagatavošana

    • 1.Sīpolu sagrieziet pusgredzenosSīpolu sagrieziet pusgredzenos. Lieciet tos katliņā un apcepiet olīveļļā, līdz tie iegūst zeltainu krāsu.
    • 2.Pievienojam gaļu un apcepam toPievienojam gaļu un apcepam to uz straujas uguns, bieži apmaisot.
    • 3.Liekam vis katliņāSīki sasmalcinām ķiploku un kopā ar tomātu pastu, ķimenēm, papriku, cukuru, sāli un pipariem liekam katliņā. Samaisām.
    • 4.Sutinām uz mazas ugunsKarsējam visas garšvielas minūti ilgi, uzlejam ūdeni un sutinām aptuveni stundu uz mazas uguns, kamēr gaļa nekļūst mīksta.
    • 5.Pievienojam pa daļām rīvmaiziPievienojam pa daļām rīvmaizi, lai iegūtu vajadzīgo konsistenci (kas līdzinās biezam krējumam). Kārtīgi izmaisām, sabiezējušos kamoliņus izrīvējot ap katla maliņu. Turpinām vārīt vēl 10 minūtes.
    • 6.Pievienojam majorānuPievienojam majorānu un pēc 5 minūtēm izslēdzam.

    Gulašs

    Gulašu čehu gaumē pasniedz lielā, lēzenā traukā. Plānā kārtā uzlej gulašu, bet apkārt apliek knēdeļus. Pikantākai garšai var pievienot arī sasmalcinātus lociņus. Čehu gulašs lieliski garšo kopā ar čehu gaišo “lager” sortes alu – piemēram, ar Staropramen vai Velkopopovický Kozel.

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      02.04.15 11:04 Re: Gulašs čehu gaumē (Hovězí Guláš)

      Atminos, kā šo ēdienu nogaršoju Čehijā – man ļoti iegaršojās. Bet kā būtu ar ruletes recepti?

      1. ,
        02.04.15 11:04 Re: Gulašs čehu gaumē (Hovězí Guláš)

        Jā, čehu virtuve mums ir tuva. Pečené vepřové koleno – noteikti būs.

    2. ,
      04.04.15 02:04 Re: Gulašs čehu gaumē (Hovězí Guláš)

      Padomjlaikos ražotnes ēdnīcā ienāca kāds ungārs /domāju, no Savienības pierobežas!/ un ,ieraudzījis ēdienu kartē – gulāšs, visu laiku nemierīgi dīdījās, līdz pienāca viņa kārta. Viņam pasniedza šķīvi ar kartupeļu biezeni, pārlietu ar sarkanu mērci un nelieliem gaļas gabaliņiem. Pārsteigtais ungārs atvainojās un teica, ka vēloties gulāšu un nekādi negribēja ticēt, ka pasniegtais ēdiens ir gulāšs.
      Tagad,redzot čehu gulāša recepti, domāju, ka toreiz tas bija stipri vārgs virziens uz čehu gulāša pusi.

    Pievienot komentāru