Gulašs čehu gaumē (Hovězí Guláš)

Jūs droši vien būsiet pamanījuši, ka neesmu vienaldzīgs pret gulašu. Šis ēdiens ir izplatīts visā pasaulē un kļuvis ļoti populārs. Manā kolekcijā ir aptuveni 20 šī ēdiena recepšu. Ar laiku es jūs ar tām iepazīstināšu, bet tagad pagatavosim gulašu čehu gaumē.

Citas gulaša receptes:

Ar ko tas atšķiras no ungāru un vācu variantiem? Čehu gulašā gaļa tiek sagriezta smalkāk. Tomātus izmanto mazākā daudzumā, un bieži vien to vietā tiek izmantota tomātu pasta. “Čipetki” netiek izmantoti. Lai zupa kļūtu biezāka, izmanto rīvmaizi. Savas konsistences ziņā gulašs vairāk līdzinās mērcei, nevis zupai. Tradicionāli to pasniedz kopā ar knēdeļiem (knēdeļu recepte pieejama zemāk).

Čehu gulašs

Tā kā šajā variantā tiek izmantots daudz maizes, bet maize – tas ir liels daudzums ogļhidrātu, tad tiem, kuri ievēro Dikāna diētu, tā būs piemērota tikai 4.posmā. [

[recipe]]

Gulašs

Gulašu čehu gaumē pasniedz lielā, lēzenā traukā. Plānā kārtā uzlej gulašu, bet apkārt apliek knēdeļus. Pikantākai garšai var pievienot arī sasmalcinātus lociņus. Čehu gulašs lieliski garšo kopā ar čehu gaišo “lager” sortes alu – piemēram, ar Staropramen vai Velkopopovický Kozel.

Viss kulinārijas šedevriem