Kā pagatavot Kaprēze – visātrāk pagatavojamās itāļu uzkodas

Kā pagatavot Kaprēze – visātrāk pagatavojamās itāļu uzkodas

Kaprēze – tās ir visvienkāršākās un vienlaicīgi arī ļoti gardas itāļu uzkodas. Lieliski derēs gadījumiem, kad viesi ierodas negaidīti, gan arī, lai iepriecinātu sevi vai iemīļoto.

Šis dzīvespriecīgais ēdiens radies saulainajā salā Kapri. Šī šedevra kā ikviena ģeniālā izgudrojuma sastāvs ir ļoti vienkāršs – pavisam trīs ingredienti – tomāti, vismaigākais, mīkstākais siers Mocarella un baziliks.  Visi šie produkti ir viegli pieejami veikalā visa gada garumā.  Taču ir jāņem vērā: jo svaigāki produkti, jo gardāka sanāks maltīte. Būtu ideāli, ja tomāti būs gaļīgi, tikko rauti no krūma, Mocarella siers – no īsta buļļu mātes piena, bet aromātiskās bazilika lapiņas – rautas tieši no zara dārza dobē. Mm.. Taču ja tā visa nav pa rokai, tad būs pilnīgi piemēroti arī tomāti, Mocarella un baziliks, pirkti veikalā.

Kaprēze sastāvdaļas

Kā pagatavot Kaprēze

Kaprēze – visātrāk pagatavojamās itāļu uzkodas

Novērtējums: 5
Skaits: 2
Jūsu novērtējums: ?
Kaprēze - tās ir visvienkāršākās un vienlaicīgi arī ļoti gardas itāļu uzkodas. Iesaku!

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 1 tomāts
    • 1 Mocarella siera iepakojums
    • 10 nelielas bazilika lapiņas
    • 10 g olīveļļas (extra virgin)
    • Sāls
    • Pipari
    • Sagatavošanās laiks: 5
    • Gatavošanas laiks: 0
    • Galdu: 2

    Pagatavošana

    • 1.Rūpīgi nomazgājam tomātus un sagriežam apaļās šķēlītēs aptuveni 7 mm biezumā. Tomāti nav jāmizo un jāatbrīvo no sēklām.
    • 2.Ņemas Mocarella siera paciņu, izlejam no tās šķidrumu un tāpat sagriežam apaļās šķēlītēs kā tomātus 7 mm biezumā.
    • 3.Izliekam uz šķīvja tomātu šķēlītes, tām pa virsu – Mocarella siera šķēles un to visu garnējam ar mūsu iecienītā bazilika lapiņām. Aplejam ar olīveļļu.
    • 4.Pēc garšas pievienojam sāli un piparus

    Piezīmes

    Papildus ingredienti

    Lai recepte jums neapniktu, iesaku izmēģināt pievienot nedaudz kapersi, oregano (ja šīs garšvielas ir kaltētas, tad tās var saberzt ar rokām). Dažkārt pievieno timiānu. Bieži vien olīveļļai pievieno pilīti balzamiko etiķi. Dažkārt uzspricē balzamiko krēmu. Ar šīm piedevām vai arī bez tām Kaprēze vienmēr būs izsmalcinātas uzkodas, ikviena galda greznums un vienkārši izpalīgs-brīnumnūjiņa!

    Izliekam uz šķīvja tomātu šķēlītes

    Labu Jums apetīti!

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      02.11.14 06:11 Re: Kā pagatavot Kaprēze – visātrāk pagatavojamās itāļu uzkodas

      О, jauka ideja, pievienoju kapersi.

    Pievienot komentāru