Kā pagatavot Kaprēze – visātrāk pagatavojamās itāļu uzkodas
Kaprēze - tās ir visvienkāršākās un vienlaicīgi arī ļoti gardas itāļu uzkodas. Lieliski derēs gadījumiem, kad viesi ierodas negaidīti, gan arī, lai iepriecinātu sevi vai iemīļoto.
Šis dzīvespriecīgais ēdiens radies saulainajā salā Kapri. Šī šedevra kā ikviena ģeniālā izgudrojuma sastāvs ir ļoti vienkāršs – pavisam trīs ingredienti – tomāti, vismaigākais, mīkstākais siers Mocarella un baziliks. Visi šie produkti ir viegli pieejami veikalā visa gada garumā. Taču ir jāņem vērā: jo svaigāki produkti, jo gardāka sanāks maltīte. Būtu ideāli, ja tomāti būs gaļīgi, tikko rauti no krūma, Mocarella siers – no īsta buļļu mātes piena, bet aromātiskās bazilika lapiņas – rautas tieši no zara dārza dobē. Mm.. Taču ja tā visa nav pa rokai, tad būs pilnīgi piemēroti arī tomāti, Mocarella un baziliks, pirkti veikalā.
Kaprēze – visātrāk pagatavojamās itāļu uzkodas
Sastāvdaļas
- 1 tomāts
- 1 Mocarella siera iepakojums
- 10 nelielas bazilika lapiņas
- 10 g olīveļļas
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Labu Jums apetīti!