Riekstiņi pie alus

Riekstiņi pie alus

Turpinu dalīties ar jums savās uzkodu receptēs pie alus. Šodien tie ir riekstiņi pie alus. Recepte ir vienkārša, bet sanāk ļoti garšīgi. Izmēģiniet to, un diez vai jūs vairs pirksiet riekstus skārda bundžinās.

Nu tad sāksim ar riekstu izvēli. Kādam garšo mežā augušie, kādam dižlazdas (funduka) rieksti, Indijas rieksti, zemesrieksti, mandeles. Man šķiet, “trāpīsiet desmitniekā”, izvēloties vairāku veidu riekstus. Tāpēc dodamies uz tuvāko veikalu, pērkam dažāda veida attīrītus riekstus pa 100 g, nu, un, protams, arī alu klāt pie tiem.

Mandeļu rieksti

Ja esat nopirkuši mandeles, tad šie rieksti vispirms ir jāapstrādā, šim nolūkam uzvāriet katliņā ūdeni un pavāriet tajā riekstus 15 minūtes. Pēc tam nolejiet karsto ūdeni un aplejiet riekstus ar auksto. Tiklīdz rieksti ir atdzisuši, tie ir jānotīra. Paņemiet riekstu divos pirkstos un viegli saspiediet – āda viegli atdalīsies.

Mandeļu rieksti

Garšvielas pikantumam

Klasiskā recepte – tie ir rieksti un sāls. Taču ir arī ļoti daudz dažādu garšvielu! Pievienojot tās riekstiem, var iegūt ļoti interesantu pēcgaršu. Ja jums garšo asi ēdieni – pievienojiet riekstiem nedaudz kajēnas piparus un papriku. Vēlaties atsvaidzinošu citrusaugu garšu – pievienojiet nedaudz citronmētru. Jums garšo ķiploki – pievienojiet kaltētu ķiploku pulveri. Gribat iegūt austrumu garšu – sasmalciniet nedaudz koriandru kopā ar ziru.

 

Riekstu apcepšanas veidi

Ir divi riekstu pagatavošanas veidi, tos cepot eļļā vai cepeškrāsnī. Šodien es parādīšu cepeškrāsnī gatavojamo riekstu variantu, jo tas ir daudz drošāks (ar eļļu var pamatīgi apdedzināties).

Riekstiņi pie alus

Riekstiņi pie alus

Novērtējums: 5
Skaits: 4
Jūsu novērtējums: ?
Turpinu dalīties ar jums savās uzkodu receptēs pie alus.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 500 g. rieksti
    • Sāls
    • Garšvielas
    • Sagatavošanās laiks: 25
    • Gatavošanas laiks: 20
    • Galdu: 4

    Pagatavošana

    • 1.Izberiet riekstus uz cepešpannas un cepiet 15-20 minūtesIzberiet riekstus uz cepešpannas un cepiet 15-20 minūtes 170 grādu temperatūrā, līdz tie kļūst zeltaini, bet virtuve nepieplūdīs ar lielisku ceptu riekstu aromātu.
    • 2.Šodien tie ir riekstiņi pie alusIeberiet riekstus traukā un uzreiz apbārstiet ar sāli un garšvielām.

    Ļaujiet riekstiem atdzist, ielejiet sev kausu sava iecienītā alus. Vakars būs izdevies, ticiet man!

     

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      15.10.15 09:10 Re: Riekstiņi pie alus

      Kopā ar kajēnas pipariem – tā vienkārši neaprakstāma garša…

      1. ,
        15.10.15 09:10 Re: Riekstiņi pie alus

        Kā “apdzēst” piparu radīto ugunsgrēku mutē, rakstīts šeit – http://kapagatavot.lv/raksti/virtuves-noslepumi/cili-pipars-ka-gatavot-un-ka-mazinat-ta-aso-garsu

    Pievienot komentāru