Smilšu cepumi Zebra

Smilšu cepumi Zebra

Smilšu cepumi Zebra – maigi un drupani, bez tam tiem ir interesants veidojums. Mīklas gaišā un kafijas toņa apvienojums piešķir tiem zināmu “ŗozīnīti”.  Tieši šāda krāsu kombinācija piešķir cepumiem glītu un svinīgu paskatu, tāpēc arī šādi cepumi svētku galdam radīs īpašu šarmu. Pie tam šo cepumu pagatavošanai ir vajadzīgs tikai vienu stundu ilgs laiks.

Šodien es jums pastāstīšu par tradicionālās smilšu mīklas pagatavošanas recepti. Taču jūs pēc saviem ieskatiem to varat arī ārēji izmainīt. Piemēram, kafijas mīklai pievienot šokolādi, kafiju vai cigoriņu, bet gaišajai – sadrupinātus riekstus vai banāna mīkstumu. Banāns, pie kam, papildus garšai nodrošinās mīklai arī elastību. Tāpat arī mīklai var piešķirt savādāku toni, pievienojot kādu ievārījumu, piemēram, aveņu, zemeņu vai aprikožu.

Gatavojot smilšu mīklu, ir jāievēro zināmas nianses. Svarīgs moments ir izmantojamo tauku kvalitāte, jo tie būtiski ietekmē garšu. Vislabāk ir izmantot dabīgu saldkrējuma sviestu, kura tauku saturs nav mazāks par 82%. Sviestam atkarībā no receptes ir jābūt mīkstam vai vēsam, taču nekādā gadījumā – ne aukstam un ne kausētam. No tā ir atkarīga mīklas elastība un tās drupanums. Papildus cepumu drupanumu iespējams iegūt, izmantojot tikai olu dzeltenumus, kas tiek piedāvāts receptē.

Smilšu cepumi Zebra

Smilšu cepumi Zebra

Novērtējums: 4
Skaits: 20
Jūsu novērtējums: ?
Maigi un drupani, piešķir svētku galdam īpašu šarmu.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 250 g. miltu
    • 30 g. saldkrējuma sviests
    • 1 ola
    • 1 t.k. kakao pulvera
    • šķipsniņa sāls
    • Cukurs pēc garšas
    • 0.5 t.k. soda
    • 9% etiķis sodas šūmēšanai
    • Sagatavošanās laiks: 50
    • Gatavošanas laiks: 15
    • Galdu: 6

    Pagatavošana

    • 1.Izsijājiet miltus dziļā traukā.Izsijājiet miltus dziļā traukā. Pa virsu, bedrītē, ieberiet cukuru, sāli, mīkstu un sagrieztu saldkrējuma sviestu, sodu, sašūmētu ar etiķi, un iesitiet olu.
    • 2.Samīciet mīklu ar rokāmSamīciet mīklu ar rokām, bet ne ilgi, savādāk mīkla zaudēs savu plastiskumu un cepumi sanāks cieti. Ja šķidruma ir par maz, un mīkla nelīp, pievienojiet nedaudz sviesta vai dzeramo ūdeni. Sajaukto mīklu sadaliet divās daļās.
    • 3.Vienu daļu nolieciet malāVienu daļu nolieciet malā, bet otrai pievienojiet kakao pulveri un kārtīgi to samaisiet.
    • 4.Abas mīklas (gaišo un šokolādes)Abas mīklas (gaišo un šokolādes) saveliet bumbās un ietiniet pārtikas plēvē. Lai tās varētu vieglāk izrullēt un mīkla cepšanās laikā neplaisātu, ielieciet to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Gadījumā, ja jūs pārdomāsiet un negribēsiet cepumus cept, mīklu ledusskapī var glabāt trīs diennaktis vai arī to vienkārši sasaldēt.
    • 5.Lai izvairītos no mīklas lipšanas pie dēlīšaTad izņemiet mīklu no ledusskapja. Noņemiet plēvi un ar rulli izrullējiet plānā kārtā. Sākumā šokolādes mīklu, pēc tam to pašu veiciet ar gaišo – izrullējiet plānā kārtā. Lai izvairītos no mīklas lipšanas pie dēlīša, ērtāk to ir rullēt uz pergamenta papīra, uz kura pēc tam liksiet cepumus cepties plītī.
    • 6.Kad abas mīklas daļas būs izrullētasKad abas mīklas daļas būs izrullētas, uzlieciet tās vienu virs otras un sarullējiet blīvā ruletē.
    • 7.Tad ar asu nazi sagrieziet ruleti 6-8 mm plānās plāksnēsTad ar asu nazi sagrieziet ruleti 6-8 mm plānās plāksnēs.
    • 8.Iegūtos cepumus vēlreiz norullējietIegūtos cepumus vēlreiz norullējiet, lai tie kļūtu plānāki un mīkla savā starpā saliptu. Tas arī ir nepieciešams tam, lai izlīdzinātu visu mīklas slāņu biezumu, savādāk cepumi izcepsies nevienmērīgi.
    • 9.Izlieciet cepumus uz pannasIzlieciet cepumus uz pannas un lieciet tos uzkarsētā plītī 220 grādu karstumā uz 10 minūtēm. Tie labāk saķersies, ja plītij uzregulēsiet programmu “Konvekcija”.

    Ļaujiet gatavajiem cepumiem atdzist, pēc tam tos pasniedziet galdā. Visiem labu apetīti!

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      18.06.15 08:06 Re: Smilšu cepumi Zebra

      Pagatavoju! Izdevās lieliski. Vienīgi beigās nerullēju.

    Pievienot komentāru