Aitas gaļa ar kartupeļiem un baklažāniem

Kuram aitas gaļas ragū? Svaigu, ar kartupelīšiem, baklažāniem, aromātiskiem zaļumiem? Ķeramies pie gatavošanas!

Mūsu zemē reti kad gatavo aitas gaļu. Un pamatā tikai tā iemesla dēļ, ka vienkārši to neprot, runājot par sevi, ka nevēlās pārlieku noņemties. Bet tā ir ļoti garšīga un veselīga gaļa! Jo sevišķi aktuāli tas ir pašlaik, kad pirkt cūkgaļu kļuvis bīstami.

Tomāti

Aitas gaļa ar kartupeļiem un baklažāniem

5 porcijas
00:00
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Aitas gaļa ar kartupeļiem un baklažāniem
Kurš vēlas aitas gaļas ragū? Svaigu, ar kartupelīšiem, baklažāniem, aromātiskiem zaļumiem? Ķeramies pie gatavošanas!
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 600 g aitas gaļas – šķiņķis bez kaula
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • 1 baklažāns
  • 4 vidēji lieli kartupeļi
  • 2 bulgāru pipari
  • 2 tomati
  • 1 ēdamkarote “hmeļi-suneļi” garšvielu
  • Zaļumi – kindza, pētersīļi, dilles
  • Pipari
  • Sāls
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Dodieties uz tirgu un nopērciet svaigu šķiņķa gabaliņu. Izņemiet visus kaulus un sagrieziet gaļu proporcionālos kubikos tāpat kā “gulašam”.
2.
Sagrieziet sīpolu gredzenus četrās daļās.
3.
Ņemiet baklažānu un arī sagrieziet kubikos, bet nedaudz mazākos. Ielieciet visu bļodiņā un bagātīgi apbārstiet ar sāli. Pēc 15 minūtēm izzudīs viss sīvums, ja tāds ir bijis.
4.
Lieciet uz uguns sautējamo katlu, “pīli” vai parastu katliņu ar biezām sienām. Ielejiet nedaudz eļļas un apcepiet gaļu.
5.
Tiklīdz tai pazūd sarkanīgā krāsa, pievienojiet gaļai sīpolus, “hmeļi-suneļi”, sāli un piparus, nogrieziet mazāku uguni un sutiniet pusstundu ilgi, virsū jābūt uzliktam vākam.
6.
Notīriet kartupeļus un sagrieziet kubikos – tāpat kā baklažānu. Nomazgājiet piparus un sagrieziet tāda lieluma kvadrātiņos, cik lieli ir kartupeļu kubiciņi. Tomātus sagrieziet šķēlēs.
7.
Noņemiet vāku un apmaisiet. Tagad liekam visus ingredientus kārtās klāt pie aitas gaļas. Sākumā liekam baklažānu kārtu, tos mēs vispirms viegli izspiežam.
8.
Tad liekam kartupeļu kārtu. Tiem mēs uzberam sāli.
9.
Tad liekam piparu kārtu.
10.
Bet virsū uzliekam tomātus. Liekam virsū vāku – sutinām cepeškrāsnī 1 stundu ilgi.
11.
5 minūtes pirms ņemšanas ārā sīki sagriežam zaļumus. Uzmanīgi izņemiet katlu no cepeškrāsns, noņemiet vāku, pārbaudiet, vai ir pietiekami sāls un pipari, tad apberiet ar zaļumiem.
12.
Uzlieciet vāku un ļaujiet visam nostāvēties 15 minūtes. Viss – aitas gaļa ar kartupeļiem un baklažāniem ir gatava!

Viss kulinārijas šedevriem