Cepts lasis ar rīsiem un citronu

Vienkārša un ātra laša steiku pagatavošanas recepte ar rīsu garnieri. Būs lieliski piemērota gan vakariņām, gan viesu uzņemšanai. Bet pats galvenais – šo ēdienu ļoti labprāt ēd bērni!

Cepts lasis ar rīsiem un citronu

2 porcijas
00:25
Itāļu virtuve
Novērtējums: 4
Skaits: 81
Jūsu novērtējums: ?
Cepts lasis ar rīsiem un citronu
Garšīgi un ātri laša steiks ar rīsiem un citronu. Tas būs lieliski piemērots gan svētku galdam, gan ātri pagatavojamām vakariņām.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 2 laša steiki
  • 2 citrona daiviņas
  • 100 g rīsu
  • 20 g sviesta
  • 2 karotītes olīveļļas
  • Sāls
  • Baltais pipars
  • 2 bazilika lapiņas dekorējumam
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Noskalojiet rīsus, aplejiet tos ar ūdeni (aptuveni 1 centimetru virs rīsu līmeņa) un lieciet vārīties uz lielas uguns.
2.
Kad ūdens sāk vārīties, pievienojiet sāli, samaziniet uguni un uzlieciet katliņam vāciņu. Pēc 12 minūtēm rīsi būs gatavi.
3.
Noskalojiet steikus ūdenī un nosusiniet ar virtuves dvieli. Apberiet ar sāli un pipariem. Uz pannas sakarsējiet olīveļļu un izlieciet uz tās laša steikus.
4.
Tiklīdz steiki no vienas puses būs gatavi, apgrieziet tos un pievienojiet pannā sviestu.
5.
Tiklīdz sviests izkūst, ar karoti nesteidzīgi aplejiet zivi ar šo aromātisko sviestu.

Cepts lasis

Servējam lasi ar rīsiem

Šķīvja vidū izlieciet zivi. Iekšā ielieciet rīsus un dekorējiet ar bazilika lapiņu un citrona šķēlīti. Ar to jūsu viesi varēs piešķirt zivij garšu pēc saviem ieskatiem. Labu apetīti! Pastāstiet, kādas laša receptes jūs lietojat? Kā jūs izvēlaties zivi?

Viss kulinārijas šedevriem