Cūkgaļas medaljoni uz grila ar dārzeņiem un pelēko biezputru

Ēdiens no sērijas “ko pagatavot uz ātru roku”. Ieskrienam veikalā, ņemam nelielu karbonādes gabaliņu, čeri tomātus, pelēko biezputru. Nezinu gan, kāpēc, bet man tā kopš bērnības asociējas ar apceptu cūkgaļu. Ēdiens sanāk garšīgs un sātīgs. Ātri pagatavojams. Manuprāt, labs apvienojums!

Kad es pieminu “pelēko biezputru”, ar to es domāju biezputru no smalkiem miežu putraimiem, tā pēc krāsas ir pelēka. Dažkārt par pelēkām dēvē biezputras, kuras negatavo – tajā nozīmē, ka tās vienkārši aplej ar ūdeni, notur un ēd. Šādi gatavota biezputra saglabā maksimāli daudz uzturā lietderīgo vielu. Mēs noteikti aprakstīsim šīs receptes, taču šis stāsts nav par tām.

Cūkgaļas medaljoni uz grila ar dārzeņiem un pelēko biezputru

2 porcijas
00:50
Pasaules virtuve
Novērtējums: 4.5
Skaits: 10
Jūsu novērtējums: ?
Cūkgaļas medaljoni uz grila ar dārzeņiem un pelēko biezputru
Cūkgaļas medaljoni, cepti uz grila kopā ar dārzeņiem. Lieliski apvienojami kopā ar pelēko biezputru. Ēdiens ir garšīgs un sātīgs.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 300 g karbonādes
  • 100 g pelēkās biezputras
  • 10 čeri tomāti
  • Zaļie lociņi
  • Sāls
  • Pipari
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Noskalojam putraimus, aplejam ar ūdeni – aptuveni centimetru ūdens virs miežu putraimu līmeņa. Liekam uz vidējas uguns, neliekot katliņam vāku, līdz ūdens sāk vārīties.
2.
Tiklīdz ūdens uzvārījies – pieberiet sāli, turpiniet vārīt uz lēnas uguns un uzlieciet katliņam vāku. Pēc 15 minūtēm biezputra būs gatava.
3.
Vienlaicīgi atbrīvojam cūkgaļu no taukiem (to ir ērti darīt ar nelielu dārzeņu nazīti). Vidu pārgriežam. Veidojam nelielus gaļas medaljonus.
4.
Čeri tomātus pārgriežam uz pusēm.
5.
Sakarsējam pannu-grilu un apcepam uz tās gaļu un tomātus aptuveni pa 3 minūtēm katru pusi (atcerieties, ka cūkgaļa vienmēr ir kārtīgi jāizcep!).
6.
Tad, kad viss ir gatavs, novietojam atsevišķā traukā, uzberam sāļi un piparus.

Servēšanai ņemiet šķīvi, centrā izklaidus lieciet biezputru. Tai virsū uzlieciet pāris medaljonus un čeri tomātus, izgreznojiet ar zaļajiem lociņiem. Patīkamu jums apetīti!

Gaļas medaljonus

Un kā jūs gatavojat cūkgaļas medaljonus? Vai jūs gatavojat pelēkās biezputras? Dalieties savās receptēs!

Viss kulinārijas šedevriem