Cūkgaļas medaljoni uz grila ar dārzeņiem un pelēko biezputru
Ēdiens no sērijas “ko pagatavot uz ātru roku”. Ieskrienam veikalā, ņemam nelielu karbonādes gabaliņu, čeri tomātus, pelēko biezputru. Nezinu gan, kāpēc, bet man tā kopš bērnības asociējas ar apceptu cūkgaļu. Ēdiens sanāk garšīgs un sātīgs. Ātri pagatavojams. Manuprāt, labs apvienojums!
Kad es pieminu “pelēko biezputru”, ar to es domāju biezputru no smalkiem miežu putraimiem, tā pēc krāsas ir pelēka. Dažkārt par pelēkām dēvē biezputras, kuras negatavo – tajā nozīmē, ka tās vienkārši aplej ar ūdeni, notur un ēd. Šādi gatavota biezputra saglabā maksimāli daudz uzturā lietderīgo vielu. Mēs noteikti aprakstīsim šīs receptes, taču šis stāsts nav par tām.
Cūkgaļas medaljoni uz grila ar dārzeņiem un pelēko biezputru
Sastāvdaļas
- 300 g karbonādes
- 100 g pelēkās biezputras
- 10 čeri tomāti
- Zaļie lociņi
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Servēšanai ņemiet šķīvi, centrā izklaidus lieciet biezputru. Tai virsū uzlieciet pāris medaljonus un čeri tomātus, izgreznojiet ar zaļajiem lociņiem. Patīkamu jums apetīti!
Un kā jūs gatavojat cūkgaļas medaljonus? Vai jūs gatavojat pelēkās biezputras? Dalieties savās receptēs!