Ideāli ķiploku grauzdiņi pie alus kopā ar gardām mērcēm

Ārā ir silti un tuvojas Līgo svētki. Gribās vēsu alu, noteikti – izlejamo. Ventspils vai Krāslavas. Gaišo! Ielietu keramikas krūzē, tā, lai pa virsu peldētu kārtīga putu kārta. Iedzert lielu malku, izjust svaigumu un apiņu rūgto garšu... mm.. Taču, lai pa īstam izbaudītu alu, ir vajadzīgi grauzdiņi. Pie tam nevis veikalā pirktie vai nez no kā cepti nezināmas izcelsmes eļļā un pārmērīgi pievienotiem ķiplokiem (tā nomācot visas pārējās garšas), bet mājās ar mīlestību gatavoti ķiploku grauzdiņi no pareizas maizes un kopā ar gardām mērcēm. Par to, kā pagatavot ķiploku grauzdiņus, es šodien tad arī gribu pastāstīt.

Pagatavošana

Pirmkārt, jums ir vajadzīga pareizā maize. Varat iebilst, ko vien gribat, bet esmu pilnīgi pārliecināts, ka labi grauzdiņi izdosies tikai no ķieģelīša. Nekāda plaucēta, iegriezta un tamlīdzīga vienkārši neies cauri. Nav tā garša, ne arī tekstūra. Īstam grauzdiņam jābūt no ārpuses aromātiskai, brūnai garoziņai un iekšā mīkstam. Tam ir jābūt kraukšķīgam! Tāpēc dodieties uz veikalu un nopērciet rupjmaizes ķieģelīti, bez tā – nekas nesanāks!

Ideāli ķiploku grauzdiņi pie alus kopā ar gardām mērcēm

2 porcijas
00:15
Pasaules virtuve
Novērtējums: 5
Skaits: 7
Jūsu novērtējums: ?
Ideāli ķiploku grauzdiņi pie alus kopā ar gardām mērcēm
Pareizi pagatavotam grauzdiņam jābūt patīkamam ķiploka aromātam, brūni apceptam, bet vidum jāpaliek mīkstam. Ideālas uzkodas slepenā recepte no pareizās maizes pie alus.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 1/2 ķieģelīša klaips
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes rapšu eļļa
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Sagrieziet maizi 0,7 centimetru strēmelēs, aptuveni 2,5 centimetrus garas (tāds ir mans ideālais grauzdiņš), taču ja jums patīk citi izmēri, tad grieziet, kā jums ir ierastāk. Es šeit aprakstu, kādi man tie vislabāk garšo. Notīriet ķiploku un sasmalciniet to, var arī lietot ķiploku presi. Viss, sagatavošanās pabeigta.
Ideāli ķiploku grauzdiņi pie alus kopā ar gardām mērcēm
2.
Ķeramies pie gatavošanas. Grauzdiņus var cept cepeškrāsnī, uz pannas, parasti šim mērķim izmanto vok-pannu. Process ir vienkāršs, ielejam pannā eļļu, kārtīgi to uzkarsējam un liekam virsū grauzdiņu porciju. Apcepam no abām pusēm. Un kad tie jau praktiski ir gatavi – apsālām no abām pusēm un uzberam uz pannas ķiplokus. Ātri apmaisām un noņemam no uguns (lai ķiploks nepiedegtu). Ņemam trauku, izklājam tajā virtuves papīra dvieli un izliekam uz tā apcepto maizi. Salvetes dvielis iesūc lieko eļļu, jo mums taču nav vajadzīgi lieki tauki, vai ne?
Ideāli ķiploku grauzdiņi pie alus kopā ar gardām mērcēm
Nogaršojiet svaigo grauzdiņu – tam ir jābūt patīkamai ķiploka garšai, brūni apceptam, bet viducim jāpaliek mīkstam. Tieši šādi ir gatavojami ideāli grauzdiņi! Tagad jūs varat tos baudīt kopā ar alu.

Ideāli ķiploku grauzdiņi

Tāpat es arī iesaku tos nomēģināt kopā ar krējuma-ķiploku mērci (krējums, sajaukts ar ķiploku, var pievienot nedaudz zaļumu, piemēram, dilles), ar rozā mērci (majonēze sajaukta ar kečupu) un gardēžiem varu ieteikt kopā arguacamole.

Viss kulinārijas šedevriem