Ideāli ķiploku grauzdiņi pie alus kopā ar gardām mērcēm
Ārā ir silti un tuvojas Līgo svētki. Gribās vēsu alu, noteikti – izlejamo. Ventspils vai Krāslavas. Gaišo! Ielietu keramikas krūzē, tā, lai pa virsu peldētu kārtīga putu kārta. Iedzert lielu malku, izjust svaigumu un apiņu rūgto garšu... mm.. Taču, lai pa īstam izbaudītu alu, ir vajadzīgi grauzdiņi. Pie tam nevis veikalā pirktie vai nez no kā cepti nezināmas izcelsmes eļļā un pārmērīgi pievienotiem ķiplokiem (tā nomācot visas pārējās garšas), bet mājās ar mīlestību gatavoti ķiploku grauzdiņi no pareizas maizes un kopā ar gardām mērcēm. Par to, kā pagatavot ķiploku grauzdiņus, es šodien tad arī gribu pastāstīt.
Pagatavošana
Pirmkārt, jums ir vajadzīga pareizā maize. Varat iebilst, ko vien gribat, bet esmu pilnīgi pārliecināts, ka labi grauzdiņi izdosies tikai no ķieģelīša. Nekāda plaucēta, iegriezta un tamlīdzīga vienkārši neies cauri. Nav tā garša, ne arī tekstūra. Īstam grauzdiņam jābūt no ārpuses aromātiskai, brūnai garoziņai un iekšā mīkstam. Tam ir jābūt kraukšķīgam! Tāpēc dodieties uz veikalu un nopērciet rupjmaizes ķieģelīti, bez tā – nekas nesanāks!
Ideāli ķiploku grauzdiņi pie alus kopā ar gardām mērcēm
Sastāvdaļas
- 1/2 ķieģelīša klaips
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes rapšu eļļa
Pagatavošana
Tāpat es arī iesaku tos nomēģināt kopā ar krējuma-ķiploku mērci (krējums, sajaukts ar ķiploku, var pievienot nedaudz zaļumu, piemēram, dilles), ar rozā mērci (majonēze sajaukta ar kečupu) un gardēžiem varu ieteikt kopā arguacamole.