Liellopa gaļa sojas mērcē, ķīniešu ēdienu recepte
Šodien es jums gribu vēl pastāstīt par gardu un ātri pagatavojamu ēdienu ķīniešu gaumē. Tas nozīmē, ka mums viss būs smalki jāsagriež, bet pēc tam strauji jāapcep. Ķīnieši vispār praktiski visu griež sīkos gabaliņos. Tā ir viena no viņu virtuves īpatnībām. Vēl viena īpatnība – gatavot no lētiem produktiem. Un ne jau tāpēc visu smalki sagriež, lai neviens nesaprastu, no kā ēdiens pagatavots. Ja visu smalki sagriež, tad viss ir ātrāk pagatavojam, un pie tam arī vieglāk sakožams. Mums būs vajadzīgs glīts liellopa gaļas gabaliņš, tam nav obligāti jābūt dārgam. Pilnībā piemērots būs arī šķiņķis, vai arī gabals no krustiem. Galvenais, lai dzīvnieks neizrādītos vecāks par jums un nebūtu piedalījies skriešanās sacīkstēs hipodromā. Savādāk būs diezgan pacieti ēst, neatšķirsiet no pazoles. Dažkārt mēdz patrāpīties tādi eksemplāri, ka pavisam nejauši nāk prātā, ko gan tādu esmu pārdevējam nodarījis? Par ko viņš atriebjas, iesakot pirkt tādu gaļu?.. Palūdziet pārdevējam kādu mīkstāku gabaliņu, un kad jums piedāvās izvēlēto gaļu, pārbaudiet to – cik mīksta tā ir. Ja par mīkstumu nevar būt ne runas, tad šādu gaļu ieteicamāk ir sautēt, šai receptei tā visticamāk nebūs piemērota. Bet par to, kā izvēlēties liellopu kādam no ēdieniem, mēs vistuvākajā laikā publicēsim rakstu.Palūdziet pārdevējam atļauju gaļu aptaustīt. Agrāk tirgos šim nolūkam ikviens sevi un pircējus cienošs miesnieks piedāvāja speciālas divu zaru dakšas. Ņem rokā dakšu, pārliecinies, ka gaļa ir viegli caurdurama, saspiežama, tā ir mīksta, maiga, bet vienlaicīgi arī atsperīga – droši vari šo gabaliņu ņemt. Bet tagad es šim nolūkam velku rokā celofāna maisiņu. Ja jums izdodas viegli saspiest gaļu ar lielo un rādītājpirkstu, tad spēsiet to arī viegli sakošļāt.
Liellopa gaļa sojas mērcē
2 porcijas
00:20
Ķīniešu virtuve
Novērtējums: 4
Skaits: 81
Jūsu novērtējums: ?
Liellopa gaļas recepte sojas mērcē – tas ir ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens ķīniešu stilā. Gaļa sanāks mīksta, uzturam veselīga un ļoti garšīga!
Porcijas: - +
Sastāvdaļas
- 300 g liellopu gaļas
- 1 vidēji liels sīpols
- 3 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 1 čilli pipars
Atzīmēt vis ir
Pagatavošana
1.
Sagriežam liellopa gaļu smalkās strēmelītēs virzienā pret šķiedru. Izklājam to dziļā traukā un pārlejam ar sojas mērci, pievienojam Dižonas sinepes un dažus čilli pipara gredzenus, un samaisām.
3.
Nu, viss, gaļa ar sīpoliem sagatavota. Ja jums ir vok-panna – velciet to ārā, ja nav, tad ņemiet citu savu iemīļoto pannu. To kārtīgi sakarsējam.
Nazi samērcējot aukstā ūdenī, sīpols nekodīs acīs. Viens no oriģināliem veidiem, ko piedāvājis slavenais televīzijas kulinārs A.Makarevičs – jautri uzsvilpot sīpola griešanas laikā. Var arī vienkārši strauji izpūst caur muti gaisu caur viegli sakniebtām lūpām – kaut kas līdzīgs “fu-fu-fu”. Vēl arī palīdz košļājamās gumijas košļāšana. Būs vien jāpiedāvā viņiem jauns sauklis – “Orbit” un nekādu asaru!Piedevai var novārīt beramos rīsus. Kā tas ir darāms, par to mēs drīz uzrakstīsim. Tie, kuri ievēro Dukana diētu, šo ēdienu var ēst, sākot no “trieciena” posma (tikai bez olīveļļas). Sakiet, vai Jūs esat ķīniešu virtuves cienītājs? Vai jums virtuvē ir vok-panna? Kādas ir jūsu iecienītās ķīniešu virtuves receptes?