Mājas burgers
Reiz dzīvoja kāds cilvēks. Viņš strādāja, kā visi. Ēda, kā visi. Visā visumā ne ar ko īpašu neatšķīrās. Tāds pavisam vienkāršs cilvēks. Tādu ir daudz. Un, lūk, tā nu sanāca, ka, dodoties uz darbu, viņš visu laiku gāja garām – nodēvēsim to ar skaistu apzīmējumu – ātrās ēdināšanas restorānam (kas gan, pie velna, tas ir par restorānu!). Viņš tam gāja garām ik dienu. Dzirdēja, ka ēstuvē pasniegtais ēdiens ir kaitīgs veselībai, ka tas ir ļoti trekns, dzirdēja pat to, ka ēdienam tiek kaut kas piebērts klāt, lai apmeklētājiem radītu atkarību no tā.
Tā pagāja vairāki gadi, un cilvēks galu galā nolēma tajā iegriezties. Pie kam tam bija arī zināms iemesls: neilgi pirms pusdienlaika sākuma ieradās svarīgs klients, un viņam nācās aizkavēties. Ļoti gribējās ēst. Iegāja restorānā, pasūtīja. Burgers, ar gardu un sulīgu kotleti. Ar kraukšķīga salāta lapiņu. Ar marinēta gurķīša gabaliņiem. Ar kārtīgi nobrieduša tomāta šķēlīti. Ar siltu bulciņu, apbārstītu ar sezama sēkliņām... Bija ļoti garšīgi. Neaprakstāmi gardi. Tomēr vairāk viņš šajā restorānā neiegāja, jo redzēja, ka meitene cepa frī kartupeļus vienā un tajā pašā eļļā. Saprata, ka tas ir ļoti neveselīgi. Taču tā kā viņš prata ļoti labi gatavot, tad sāka šo ēdienu gatavot pats sev mājās.
Kā pagatavot mājas burgeri
Sastāvdaļas
- 300 g liellopu gaļas cepšanai
- 1 marinēts gurķis
- 1 liels gaļīgs tomāts
- 2 šķēlītes kausētā siera
- 2 salātu lapas
- 30 g majonēze
- 30 g kečups
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Lai burgers nejuktu ārā, to var caurdurt ar koka irbulīti.