Pankūkas ar gaļu

Pankūkas ar gaļu – recepte, par kuru jums vēlos pastāstīt, ļoti vienkārši pagatavojamas. Tas ir viens no nedaudzajiem ēdieniem, kuram piemīt ļoti daudz dažādu pagatavošanas veidu. Ikvienai saimniecei ir sava jau sen pārbaudīta recepte, un arī es esmu to vidū.

Galvenie pankūku pagatavošanas noslēpumi – tā ir  pareiza mīklas pagatavošana un pareiza pankūku izcepšana. Sākumā apspriedīsim pirmo, mīklas pagatavošanu. Un tā, visiem pankūku gatavošanā izmantojamajiem ingredientiem jābūt istabas temperatūrai. Tāpēc par to ir jāparūpējas jau laikus, no ledusskapja izņemot olas, pienu, rūgušpienu, ūdeni vai kefīru. Milti tiek pievienoti izsijātā veidā, tā izvairoties no kunkuļu veidošanās un pievienojot mīklai skābekli. Neraugoties uz to, ka jebkurai mīklai patīk, ja to apstrādā ar rokām, varat droši pielietot mikseri vai blenderi. Nevienam nav noslēpums, ka pagatavot mīklu bez kunkuļiem, neizmantojot elektroierīces, ne katrs spēs. Tagad pakavēsimies pie pankūku cepšanas. Šī posma svarīgs moments – pareizi noregulēta uguns liesma. Pie pārmērīga karstuma mīkla nepaspēs vienmērīgi izplūst pa visu pannu, tā pārāk ātri sacepsies.  Ja uguns būs par mazu, tad pankūkas slikti cepsies.  Tāpēc optimālais uguns režīms – vidējs. Pankūka ir jāapgriež pēc tam, kad tās malas ir pacēlušās no pannas, tad tā viegli atdalīsies no pannas.

Gatavojam pankūkas ar gaļu

Attiecībā uz pankūku pildījumu, tad šeit pastāv milzīga iespēju izvēle, kas atkarīga no katra gaumes. Pankūkas var būt saldas, tās var būt sāļas. Vispopulārākais pildījums: izsmalcināti lašu ikri, maigs biezpiens un klasiskā gaļa. Šodien es pastāstīšu, kā pagatavot pēdējās – gaļas pankūkas.

Pankūkas ar gaļu

8 porcijas
00:00
Novērtējums: 357
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Pankūkas ar gaļu
Gatavojam pankūkas ar gaļu, vienkārši un ļoti garšīgi. Veikala pankūkas – atpūšas
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 500-600 ml dzeramais vai vārīts ūdens
  • 250 g kviešu milti
  • 2-3 ēd. k. cukura
  • 2,5 ēd. k. rafinētas augu eļļas
  • 1 ola
  • ¼ t.k. Sāls
  • 1 kg cūkgaļas
  • 2-3 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ½ t.k. maltā muskatrieksta
  • ½ t.k. Sāls
  • ½ t.k. Melnie maltie pipari
  • rafinētā augu eļļa cepšanai
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Caur sietu izsijātus miltus, tos ieberot dziļā traukā. Miltiem pievienojiet cukuru, sāli, ielejiet rafinēto augu eļļu un iesitiet olu.
Pankūkas ar gaļu
2.
Ielejiet dzeramo ūdeni vai arī to šķidrumu (pienu, rūgušpienu, paniņas, kefīru), ar kuru jūs parasti gatavojat pankūkas.
Pankūkas ar gaļu
3.
Sajauciet mīklu ar blendera, miksera vai rokas putotāja palīdzību, līdz tā iegūst viendabīgu, gludu konsistenci bez kunkuļiem.
Pankūkas ar gaļu
4.
Uzkarsējiet pannu, ielejiet mīklu tā, lai tā izplūstu pa visu pannu, apcepiet no abām pusēm, līdz pankūkas iegūst vienmērīgu krāsu.
Pankūkas ar gaļu
5.
Nomazgājiet gaļu un sagrieziet kubikos.
Pankūkas ar gaļu
6.
Uzkarsējiet pannu ar augu eļļu, uzgrieziet lielu uguni un lieciet gaļu cepties.
Pankūkas ar gaļu
7.
Notīriet sīpolus un ķiploku, sagrieziet un pievienojiet gaļai.
Pankūkas ar gaļu
8.
Apcepiet gaļu, līdz tā iegūst brūnu garoziņu un pievienojiet sāli, piparus un muskatriekstu, tad to visu samaliet gaļas mašīnā. Lai pildījums būtu maigāks, samalto gaļu vēlreiz samaliet.
Pankūkas ar gaļu
9.
Pankūku kaudzīti apgrieziet otrādi (ar apcepto pusi uz leju), bet pankūkas vidū lieciet gaļas porciju. Salociet pankūku konverta veidā. To pašu veiciet ar pārējām pankūkām.
Pankūkas ar gaļu

Pankūkas ir gatavas un tās var pasniegt galdā. Jūs tās varat arī sasaldēt, un nepieciešamības gadījumā vajadzīgo porciju 10 minūšu laikā uzsildīt uz pannas kopā ar augu eļļu un ūdeni.

Viss kulinārijas šedevriem