Pankūkas – biezas pankūkas pienā (american pancakes)
Dažkārt aplūko analoģisku kolēģu blogus un redzi fotoattēlus ar svaigi ceptu mums neierastu pankūciņu kaudzītēm. Aplietām ar kļavu sīrupu. Greznotām ar svaigām ogām. Izskatās jau nu ļoti gardi. Nu tik garšīgi, ka pat es nobriedu pagatavošanai. Pāršķirstīju pus-interneta. Izmēģināju pārdesmit dažādu recepšu. Un, lūk, beidzot, atradu to pašu pankūku recepte, pareizo, kas sniedz meklēto recepšu rezultātu!
Rezultāts – kā fotoattēlā, garšo lieliski, bet pagatavot vienkāršāk, nekā mūsu plānās pankūkas.
Pankūkas – biezas pankūkas pienā (american pancakes)
Sastāvdaļas
- 400 g milti
- 300 ml piens
- 60 g izkausēts saldkrējuma sviests
- 2 olas
- 2 ēd. k. cukurs
- 2 t. k. cepamais pulveris
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Pirms pasniegšanas aplejiet pankūkas ar kļavu sīrupu un greznojiet ar ogām. Pēc vēlēšanās var apbārstīt ar cukura pūderi. Starp citu, tās var gatavot arī kā nesaldas (šajā gadījumā samaziniet cukura daudzumu līdz 1 ēdamkarotei).
Pamēģiniet brīvdienu rītā uzcelties un sacept šādu biezu pankūku kaudzīti. Esmu pārliecināts, ka jūsu mājinieki spēs novērtēt šādu brīnišķīgu pankūku kaudzīti pēc nopelniem. Jā, un arī meteņa laikā ar tām arī var pārsteigt.