Vistas kājiņas ar kraukšķīgi brūnu ādiņu
Sakiet, vai jums ir tā bijis: paņem vistas kājiņu, nedaudz apdedzinoties, iekodies plānajā brūni apceptajā ādiņā, bet no tās ar joni izplūst karsti garaiņi kopā ar aromātisku gaļas sulu? Burtiski atrauj gabaliņu maigās un mīkstās gaļas, un to nemaz tikpat kā nesakožot, norij?
Man tā mēdz būt! Šodien es pastāstīšu, kā pavisam vienkārši un ātri pagatavot vistas kājiņas ar brūnu, kraukšķīgu ādu.
Vistas kājiņas ar kraukšķīgi brūnu ādiņu
2 porcijas
00:40
Pasaules virtuve
Novērtējums: 5
Skaits: 20
Jūsu novērtējums: ?
Vistas kājiņas ar plānu, brūnu un kraukšķīgu ādas garoziņu: iekodies – un no vistas izplūst karsti garaiņi kopā ar aromātisko sulu. Mmm...
Porcijas: - +
Sastāvdaļas
- 6 vistas kājas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote Sāls
- 1 ēdamkarote cukurs
Atzīmēt vis ir
Pagatavošana
1.
Vistas kajas noskalojiet un nosusiniet virtuves dvieli.
2.
Nemiet kiploku un ar kiploku spiedes palidzibu to sasmalciniet putra.
3.
Ierivejiet ar to vistas kajas, ievietojot nelielas kiploku drumstalas zem adas.
4.
Izlieciet kajinas uz viegli ieellotas pannas un iesledziet cepeskrasni, lai ta uzkarst.
5.
Lai veidotos bruna virskarta, mums kajinas ir jaaplaista ar salas karameles skidumu. Sim nolukam nemat nelielu katlinu (vai nelielu pannu), ieberiet taja pa vienai edamkarotei sali un cukuru un lieciet uz uguns.
6.
Papildus tam uzkarsejiet tejkanna udeni.
7.
Kad sals un cukurs izkususi un sak smarzot pec karameles, pievienojiet 70 ml karsta udens un samaisiet. Udens momentani izkauses gan cukuru, gan sali.
8.
Bagatigi aplejiet vistu kajas ar pagatavoto skidrumu.
9.
Pec tam lieciet pannu cepeskrasni 200C karstuma un cepiet 30 minutes ilgi, tad apgrieziet – un vel 10 minutes cepiet pie 220C.
Labu Jums apetiti!