Aknu torte Latgale – autora recepte

Aknu torte Latgale – autora recepte

Aknu torte ar parasto sīpolu, burkānu pildījumu sanāk saldena un sausa. Tās pagatavošanas ideja man ienāca prātā ar apskaužamu periodiskumu. Tā nav torte, bet īsta vilšanās, kaut gan varbūt es to nemāku gatavot?

Es tā paprātoju, ar ko varētu nomainīt burkānus? Kā lai glābj torti? Atbilde radās ļoti ātri. Latgalē (kurš varbūt ir piemirsis – 300 km uz austrumiem no Rīgas) tiek gatavoti daudzi interesanti ēdieni. Viens no tiem – salāti “Latgale”: aknas, sālīti gurķi, sīpoli un majonēze. Ja jūs tos vēl neesat nomēģinājuši – es ļoti ieteiktu. Es nolēmu apvienot receptes, un – sanāca! Sālīts gurķis ideāli aizvietoja burkānu, pievienoja sulīgumu un pastiprināja garšu.

Nespēju apgriezt aknu pankūku!

Iespējams, ka esat saskārušies ar to, ka blīvu aknu pankūku apgriešana sagādā grūtības. Tās viegli lūzt. Lai no tā izvairītos, es ieteiktu sekojošu veidu:

  1. Apklājiet pannu ar apjomīga lieluma šķīvi vai vāku.
  2. Apgrieziet pannu, lai pankūka atrastos uz vāka.
  3. Tālāk pankūka viegli noslīdēs no trauka ar vēl neapcepto pusi uz pannas.

Ka apgriezt aknu pankūku?

Aknu torte

Aknu torte Latgale

Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
No aknām gatavota torte – latgaļu gaumē, sulīga, garšīga.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • Mīkla

    • 600 g liellopu aknas
    • 3 olas
    • 300 ml piens
    • 200 g milti (1 glāze)
    • 1,5 t.k Sāls
    • 1 ēd. k. saulespuķu eļļa
    • Pildījums

    • 2 lieli sīpoli
    • 4 sālīti gurķi
    • 250 g majonēzes (ieteicamāk mājas)
    • Dilles
    • Sagatavošanās laiks: 15
    • Gatavošanas laiks: 40
    • Galdu: 6

    Pagatavošana

    • 1. Cepam plāceņus

    • 1.1.Saliekam aknas blenderī Saliekam aknas blenderī, pievienojam eļļu un samaļam.
    • 1.2.Pievienojam 3 olas Pievienojam 3 olas, sāli un pienu. Samaļam.
    • 1.3.Pievienojam miltus Pievienojam miltus. Samaļam.
    • 1.4.Cepam aknu pankūkas Mīkla izveidojas diezgan pašķidra. Cepam pankūkas.
    • 2. Gatavojam pildījumu

    • 2.1.Sālītos gurķus Sālītos gurķus un sīpolus sagrieziet smalkos kubiciņos.
    • 2.2.Apcepiet sīpolus Apcepiet sīpolus, līdz tie kļūst daļēji caurspīdīgi.
    • 2.3.Pārbaudiet, vai ir pietiekami sāļš Pievienojiet gurķus, sīpolus un majonēzi. Pārbaudiet, vai ir pietiekami sāļš.
    • 3. Veidojam aknu torti

    • 3.1.Ņemiet plāceni Ņemiet plāceni, apziediet to bagātīgi ar pildījumu.
    • 3.2.Virsū lieciet vēl vienu plāceni Virsū lieciet vēl vienu plāceni. Tāpat lieciet virsū pildījumu.
    • 3.3.Pēdējo plāceni apziediet ar majonēzi Pēdējo plāceni apziediet ar majonēzi un apbārstiet ar smalki sagrieztām dillēm.
    • 3.4.Liesiet aknu torte ledusskapī Lai torte kārtīgi sasūktos, liesiet to uz pāris stundām ledusskapī.

    Aknu torte Latgale

    Jo vairāk pildījuma un plāceņu, jo garšīgāka un krāšņāka sanāks torte, taču atcerieties, ka ēdiens būs ļoti sātīgs un papildus piedevas tai nav vajadzīgas.

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      25.12.15 01:12 Re: Aknu torte Latgale – autora recepte

      Sveiki Visiem! Vēlos izteikt savu sajūsmu par šo ēdienu!!!! Garšīgi-interesanti- oriģināli-sātīgi- skaisti! Nespēju atturēties, tāpēc šo recepti ieteicu visiem.

    2. ,
      30.12.15 02:12 Re: Aknu torte Latgale – autora recepte

      Kāds skaistums!! Steidzami jāizmēģina. Droši vien īsts gardums?!! Man jau tek siekalas!

      1. ,
        09.01.16 01:01 Re: Aknu torte Latgale – autora recepte

        Izmēģiniet, garšīgi!

    3. ,
      30.12.15 04:12 Re: Aknu torte Latgale – autora recepte

      Jauciet lopa aknas ar vistas aknām, lai nebūtu sauss. Šitādu skaistumu cepu jau 20 gadus.

      1. ,
        09.01.16 01:01 Re: Aknu torte Latgale – autora recepte

        Paldies par ideju!

    Pievienot komentāru