Aknu torte Latgale – autora recepte
Aknu torte ar parasto sīpolu, burkānu pildījumu sanāk saldena un sausa. Tās pagatavošanas ideja man ienāca prātā ar apskaužamu periodiskumu. Tā nav torte, bet īsta vilšanās, kaut gan varbūt es to nemāku gatavot?
Es tā paprātoju, ar ko varētu nomainīt burkānus? Kā lai glābj torti? Atbilde radās ļoti ātri. Latgalē (kurš varbūt ir piemirsis – 300 km uz austrumiem no Rīgas) tiek gatavoti daudzi interesanti ēdieni. Viens no tiem – salāti “Latgale”: aknas, sālīti gurķi, sīpoli un majonēze. Ja jūs tos vēl neesat nomēģinājuši – es ļoti ieteiktu. Es nolēmu apvienot receptes, un – sanāca! Sālīts gurķis ideāli aizvietoja burkānu, pievienoja sulīgumu un pastiprināja garšu.
Nespēju apgriezt aknu pankūku!
Iespējams, ka esat saskārušies ar to, ka blīvu aknu pankūku apgriešana sagādā grūtības. Tās viegli lūzt. Lai no tā izvairītos, es ieteiktu sekojošu veidu:
- Apklājiet pannu ar apjomīga lieluma šķīvi vai vāku.
- Apgrieziet pannu, lai pankūka atrastos uz vāka.
- Tālāk pankūka viegli noslīdēs no trauka ar vēl neapcepto pusi uz pannas.
Aknu torte Latgale
Sastāvdaļas
- 600 g liellopu aknas
- 3 olas
- 300 ml piens
- 200 g milti
- 1,5 t.k Sāls
- 1 ēd. k. saulespuķu eļļa
- 2 lieli sīpoli
- 4 sālīti gurķi
- 250 g majonēzes
- Dilles
Pagatavošana
Jo vairāk pildījuma un plāceņu, jo garšīgāka un krāšņāka sanāks torte, taču atcerieties, ka ēdiens būs ļoti sātīgs un papildus piedevas tai nav vajadzīgas.