Aknu torte Latgale – autora recepte

Aknu torte ar parasto sīpolu, burkānu pildījumu sanāk saldena un sausa. Tās pagatavošanas ideja man ienāca prātā ar apskaužamu periodiskumu. Tā nav torte, bet īsta vilšanās, kaut gan varbūt es to nemāku gatavot?

Es tā paprātoju, ar ko varētu nomainīt burkānus? Kā lai glābj torti? Atbilde radās ļoti ātri. Latgalē (kurš varbūt ir piemirsis – 300 km uz austrumiem no Rīgas) tiek gatavoti daudzi interesanti ēdieni. Viens no tiem – salāti “Latgale”: aknas, sālīti gurķi, sīpoli un majonēze. Ja jūs tos vēl neesat nomēģinājuši – es ļoti ieteiktu. Es nolēmu apvienot receptes, un – sanāca! Sālīts gurķis ideāli aizvietoja burkānu, pievienoja sulīgumu un pastiprināja garšu.

Nespēju apgriezt aknu pankūku!

Iespējams, ka esat saskārušies ar to, ka blīvu aknu pankūku apgriešana sagādā grūtības. Tās viegli lūzt. Lai no tā izvairītos, es ieteiktu sekojošu veidu:

  1. Apklājiet pannu ar apjomīga lieluma šķīvi vai vāku.
  2. Apgrieziet pannu, lai pankūka atrastos uz vāka.
  3. Tālāk pankūka viegli noslīdēs no trauka ar vēl neapcepto pusi uz pannas.

Ka apgriezt aknu pankūku?

Aknu torte Latgale

6 porcijas
00:55
Novērtējums: 4
Skaits: 82
Jūsu novērtējums: ?
Aknu torte Latgale
No aknām gatavota torte – latgaļu gaumē, sulīga, garšīga.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 600 g liellopu aknas
  • 3 olas
  • 300 ml piens
  • 200 g milti
  • 1,5 t.k Sāls
  • 1 ēd. k. saulespuķu eļļa
  • 2 lieli sīpoli
  • 4 sālīti gurķi
  • 250 g majonēzes
  • Dilles
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Saliekam aknas blenderī, pievienojam eļļu un samaļam.
Aknu torte Latgale
2.
Pievienojam 3 olas, sāli un pienu. Samaļam.
Aknu torte Latgale
3.
Pievienojam miltus. Samaļam.
Aknu torte Latgale
4.
Mīkla izveidojas diezgan pašķidra. Cepam pankūkas.
Aknu torte Latgale
5.
Sālītos gurķus un sīpolus sagrieziet smalkos kubiciņos.
Aknu torte Latgale
6.
Apcepiet sīpolus, līdz tie kļūst daļēji caurspīdīgi.
Aknu torte Latgale
7.
Pievienojiet gurķus, sīpolus un majonēzi. Pārbaudiet, vai ir pietiekami sāļš.
Aknu torte Latgale
8.
Ņemiet plāceni, apziediet to bagātīgi ar pildījumu.
Aknu torte Latgale
9.
Virsū lieciet vēl vienu plāceni. Tāpat lieciet virsū pildījumu.
Aknu torte Latgale
10.
Pēdējo plāceni apziediet ar majonēzi un apbārstiet ar smalki sagrieztām dillēm.
Aknu torte Latgale
11.
Lai torte kārtīgi sasūktos, liesiet to uz pāris stundām ledusskapī.
Aknu torte Latgale

Aknu torte Latgale

Jo vairāk pildījuma un plāceņu, jo garšīgāka un krāšņāka sanāks torte, taču atcerieties, ka ēdiens būs ļoti sātīgs un papildus piedevas tai nav vajadzīgas.

Viss kulinārijas šedevriem