Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)

Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)

Esmu izlēmis nopublicēt vairākas čehu iecienītās receptes. Un esmu nolēmis sākt ar mājas knēdeļu recepti. Čehijā knēdeļus pasniedz praktiski kopā ar jebkuru ēdienu, tāpat kā alu. Knēdeļi – tā ir rauga baltmaize, taču netiek cepta krāsnī, kā tas ir pieņemts pie mums, bet gan vārīta. Recepte ir vienkārša, bet tās pagatavošanai ir vajadzīgs laiks, ir jāsagatavo mīkla, jāļauj tai uzrūgt, pēc tam tā jāvāra. Taču rezultāts ir pūliņu vērts. Ķeramies klāt?

Чешские домашние кнедлики

Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)

Novērtējums: 5
Skaits: 4
Jūsu novērtējums: ?
Mājas knēdeļu recepte. Čehijā knēdeļus pasniedz praktiski kopā ar jebkuru ēdienu, tāpat kā alu.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 1 glāze piena
    • 1 t.k cukurs
    • 1 t.k Sāls
    • 1 t.k raugs
    • 2 glāzes kviešu milti
    • 1 ola
    • Sagatavošanās laiks: 120
    • Gatavošanas laiks: 50
    • Galdu: 4

    Pagatavošana

    • 1.Uzsildiet pienu aptuveni līdz 40 grāduUzsildiet pienu aptuveni līdz 40 grādu temperatūrai, pievienojiet pa tējkarotei cukuru un raugu. Samaisiet un atstājiet uz 7 minūtēm.
    • 2.Pievienojiet miltusPievienojiet miltus, sāli, olu un kārtīgi sajauciet mīklu. Ja jums ir slinkums to darīt ar rokām, tad var pielietot virtuves kombainu.
    • 3.Lai raugs iedarbotos un mīkla uzrūgtuTālāk mums jāpanāk, lai raugs iedarbotos un mīkla uzrūgtu, šim nolūkam pārklājam mīklu ar dvieli un noliekam to siltā vietā uz 1,5 stundu*.
    • 4.Novāriet mīklas desiņas verdošā ūdenīIzveidojiet no mīklas desiņas un novāriet tās verdošā ūdenī, katliņam uzliekot vāku. Pa 10 minūtēm no katras puses.

    Noslēpumi

    1. Lai samazinātu mīklas uzrūgšanas laiku, katliņā var uzvārīt ūdeni, tad tam virsū uzlikt mīklu.
    2. Ieteicamāk izmantot to katlu, kurā pēc tam vārīsiet knēdeļus.
    3. Pie vārīšanās knēdeļi piebriest aptuveni 2 reizes, ņemtie to vērā, kad izvēlēsieties katlu un veidosiet desiņas.

    Čehu ēdienus

    Pasniedzot galdā, knēdeļus liek mērcē, jo vairums čehu virtuves ēdienu ietver arī mērci. Ja jums nav laika knēdeļu gatavošanai, tad tos var aizvietot ar ciabattu, taču tas vairs nebūs tas.

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      28.03.15 09:03 Re: Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)

      Vienreizēji! Esmu bijusi Čehijā un atminos, kā mums restorānos pasniedza knēdeļus. Jau sen vēlējos tos pagatavot.

      1. ,
        28.03.15 09:03 Re: Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)

        Pavisam drīz mājas lapā tiks publicēta čehu gulaša recepte. Gulašs, knēdeļi un alus – tas ir nešķirams trio čehu galdā.

    2. ,
      20.08.15 10:08 Re: Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)

      Kas slēpjas zem vārda “milti”? No tā ir atkarīgs būs vai nebūs čehu knēdelis. Īstus knēdeļus var pagatavot tikai no Semolin kviešu šķirnes miltiem. No tiem, kas piejami mūsu veikalos iznāks tikai tāds pļurzaks, ko dod priekšā Sveiks :Šveiks.

      1. ,
        22.08.15 11:08 Re: Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)

        Man iznāk normali. Protams garšas atšķiras, bet sanāk knēdeli.

    Pievienot komentāru