Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)
Esmu izlēmis nopublicēt vairākas čehu iecienītās receptes. Un esmu nolēmis sākt ar mājas knēdeļu recepti. Čehijā knēdeļus pasniedz praktiski kopā ar jebkuru ēdienu, tāpat kā alu. Knēdeļi – tā ir rauga baltmaize, taču netiek cepta krāsnī, kā tas ir pieņemts pie mums, bet gan vārīta. Recepte ir vienkārša, bet tās pagatavošanai ir vajadzīgs laiks, ir jāsagatavo mīkla, jāļauj tai uzrūgt, pēc tam tā jāvāra. Taču rezultāts ir pūliņu vērts. Ķeramies klāt?
Čehu mājas knēdeļi (Domácí knedlík)
4 porcijas
00:00
Novērtējums: 360
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Mājas knēdeļu recepte. Čehijā knēdeļus pasniedz praktiski kopā ar jebkuru ēdienu, tāpat kā alu.
Porcijas: - +
Sastāvdaļas
- 1 glāze piena
- 1 t.k cukurs
- 1 t.k Sāls
- 1 t.k raugs
- 2 glāzes kviešu milti
- 1 ola
Atzīmēt vis ir
Pagatavošana
1.
Uzsildiet pienu aptuveni līdz 40 grādu temperatūrai, pievienojiet pa tējkarotei cukuru un raugu. Samaisiet un atstājiet uz 7 minūtēm.
2.
Pievienojiet miltus, sāli, olu un kārtīgi sajauciet mīklu. Ja jums ir slinkums to darīt ar rokām, tad var pielietot virtuves kombainu.
3.
Tālāk mums jāpanāk, lai raugs iedarbotos un mīkla uzrūgtu, šim nolūkam pārklājam mīklu ar dvieli un noliekam to siltā vietā uz 1,5 stundu*.
Noslēpumi
- Lai samazinātu mīklas uzrūgšanas laiku, katliņā var uzvārīt ūdeni, tad tam virsū uzlikt mīklu.
- Ieteicamāk izmantot to katlu, kurā pēc tam vārīsiet knēdeļus.
- Pie vārīšanās knēdeļi piebriest aptuveni 2 reizes, ņemtie to vērā, kad izvēlēsieties katlu un veidosiet desiņas.
Pasniedzot galdā, knēdeļus liek mērcē, jo vairums čehu virtuves ēdienu ietver arī mērci. Ja jums nav laika knēdeļu gatavošanai, tad tos var aizvietot ar ciabattu, taču tas vairs nebūs tas.