Kārtainās mīklas pīrāgs – empanada

Kārtainās mīklas pīrāgs – empanada

Iedomājieties, ka jūs liekat galdā lielu cepešpannu ar reibinoši smaržīgu gaļas pīrāgu … Šādā brīdī visi aptver: šodien ir svētki! Ar dievu diēta, tev šodien ir brīvdiena! Ēdam tik, cik spējam apēst, bet pēc tam – vēl gabaliņu, nu ļoti garšīgi!

Empanada

Lūk, šāds priekšnesums man ir sanācis, kad es sāku aprakstīt šo lielisko recepti. Ja jūs esat pabijuši Spānijā, Galīcijas provincē, esat nomēģinājuši šo brīnumu – empanadas: lieli pīrāgi, ar kraukšķīgu virsmu un sulīgi iekšpusē. Tie ir sastopami arī gan argentīniešu virtuvē, gan meksikāņu. Taču pīrādziņi, kā zināms, – tas ir ilgi un darbietilpīgi. Taču kārtainās mīklas gaļas pīrāgs empanada – ir ātri un vienkārši pagatavojams, bet pats ēdiens, kaut arī recepte nav tik izplatīta, ir patiesi īsts svētku mielasts.

Эмпанада, мясной пирог

Empanada

Novērtējums: 5
Skaits: 5
Jūsu novērtējums: ?
Empanada - gaļas pīrāgs. Recepte ir vienkārša, ātri pagatavojama un ļoti piemērota svētkiem. Empanada – tas ir īsts brīnums!

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 600 g cūkas kakla karbonāde
    • 2 saldie pipari
    • 1 plāksnes kārtainās mīklas
    • 2 sīpoli
    • 4 tomati
    • 2 ēd. k. paprikas (ja izdodas sameklēt – kūpināta, spāņu)
    • 4 ķiploku daiviņas
    • Pipari
    • Sāls
    • čili – pēc garšas
    • Sagatavošanās laiks: 15
    • Gatavošanas laiks: 45
    • Galdu: 6

    Pagatavošana

    • 1.Sagriežam sīpolu gredzenusSagriežam sīpolu gredzenus četrās daļās, tomātus – centimetru lielos kubiciņos, saldo papriku – tāpat, ķiploku un čili (attīrītu no sēklām) sasmalcinām.
    • 2.Tad pievienojam paprikuMērces pagatavošanai uz sakarsētas pannas apcepam sīpolu, līdz tas ieguvis zeltainu krāsu. Tad pievienojam papriku, tomātus un čili.
    • 3.Gaļu – cūkas kakla karbonādiGaļu – cūkas kakla karbonādi – sagriežam smalkos salmiņos.
    • 4.Apcepam, līdz viss ir gatavsUz otras pannas izliekam atlikušo sīpola pusīti. Viegli to apcepam un pievienojam gaļu un ķiplokus. Apcepam, līdz viss ir gatavs, apbārstām ar majorānu, pievienojam sāli un piparus.
    • 5.Viegli to apcepamIzrullējam mīklu, nedaudz vairāk, nekā ir vajadzīgs cepšanai. Iesmērējam formu ar eļļu. Un uzliekam uz tās mīklas plāksni.
    • 6.Tad gaļuTad izliekam pusi mērces. Tad gaļu. Tad atlikušo mērci. Virsū uzklājam otru mīklas kārtu.
    • 7.Saputojam ar dakšu vienu olu un apsmērējam ar to pīrāgam virsmuSaputojam ar dakšu vienu olu un apsmērējam ar to pīrāgam virsmu. Liekam cepeškrāsnī uz 20 minūtēm pie 220 grādu temperatūras.

    Ka jūs liekat galdā lielu cepešpannu ar reibinoši smaržīgu gaļas pīrāgu

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      07.04.15 10:04 Re: Kārtainās mīklas pīrāgs – empanada

      Pirmo reizi pagatavoju gaļas pīrāgu. Patiešām kā īstos svētkos! Milzīgs jums paldies!

    2. ,
      08.04.15 01:04 Re: Kārtainās mīklas pīrāgs – empanada

      Jāņem šī recepte apbruņojumā, drīz dzimšanas diena! Esmu ēdis empanadas, kā pīrādziņus vārītus eļļā, taču šis variants ir ar darba ekonomiju.
      Gerasina kungs, vai nezināt, kur iegādāties nātrija nitrātu ( E-250 – zalpētris) Esmu iegādājies šķiņķa presi, produkts iznāk garšīgs, tikai izskats nemudina uz nogaršošanu.

    Pievienot komentāru