Kārtainās mīklas pīrāgs - empanada

Iedomājieties, ka jūs liekat galdā lielu cepešpannu ar reibinoši smaržīgu gaļas pīrāgu ... Šādā brīdī visi aptver: šodien ir svētki! Ar dievu diēta, tev šodien ir brīvdiena! Ēdam tik, cik spējam apēst, bet pēc tam – vēl gabaliņu, nu ļoti garšīgi!

Empanada

Lūk, šāds priekšnesums man ir sanācis, kad es sāku aprakstīt šo lielisko recepti. Ja jūs esat pabijuši Spānijā, Galīcijas provincē, esat nomēģinājuši šo brīnumu – empanadas: lieli pīrāgi, ar kraukšķīgu virsmu un sulīgi iekšpusē. Tie ir sastopami arī gan argentīniešu virtuvē, gan meksikāņu. Taču pīrādziņi, kā zināms, - tas ir ilgi un darbietilpīgi. Taču kārtainās mīklas gaļas pīrāgs empanada – ir ātri un vienkārši pagatavojams, bet pats ēdiens, kaut arī recepte nav tik izplatīta, ir patiesi īsts svētku mielasts.

Empanada

6 porcijas
00:00
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Empanada
Empanada - gaļas pīrāgs. Recepte ir vienkārša, ātri pagatavojama un ļoti piemērota svētkiem. Empanada – tas ir īsts brīnums!
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 600 g cūkas kakla karbonāde
  • 2 saldie pipari
  • 1 plāksnes kārtainās mīklas
  • 2 sīpoli
  • 4 tomati
  • 2 ēd. k. paprikas
  • 4 ķiploku daiviņas
  • Pipari
  • Sāls
  • čili – pēc garšas
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Sagriežam sīpolu gredzenus četrās daļās, tomātus – centimetru lielos kubiciņos, saldo papriku – tāpat, ķiploku un čili (attīrītu no sēklām) sasmalcinām.
Empanada
2.
Mērces pagatavošanai uz sakarsētas pannas apcepam sīpolu, līdz tas ieguvis zeltainu krāsu. Tad pievienojam papriku, tomātus un čili.
Empanada
3.
Gaļu – cūkas kakla karbonādi – sagriežam smalkos salmiņos.
Empanada
4.
Uz otras pannas izliekam atlikušo sīpola pusīti. Viegli to apcepam un pievienojam gaļu un ķiplokus. Apcepam, līdz viss ir gatavs, apbārstām ar majorānu, pievienojam sāli un piparus.
Empanada
5.
Izrullējam mīklu, nedaudz vairāk, nekā ir vajadzīgs cepšanai. Iesmērējam formu ar eļļu. Un uzliekam uz tās mīklas plāksni.
Empanada
6.
Tad izliekam pusi mērces. Tad gaļu. Tad atlikušo mērci. Virsū uzklājam otru mīklas kārtu.
Empanada
7.
Saputojam ar dakšu vienu olu un apsmērējam ar to pīrāgam virsmu. Liekam cepeškrāsnī uz 20 minūtēm pie 220 grādu temperatūras.
Empanada

Ka jūs liekat galdā lielu cepešpannu ar reibinoši smaržīgu gaļas pīrāgu

Viss kulinārijas šedevriem