Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

Gribas kaut ko no itāļu virtuves un pie tam ātri pagatavojamu, garšīgu? Uzreiz prātā nāk ierastā pica un lazanja. Taču ne viens, ne otrs no ēdieniem bez jau iepriekš sagatavotiem produktiem nav ātri pagatavojams. Lazanjai ir jāgatavo mērces. Picai – mīkla. Tad kāpēc gan nepagatavot Kaneloni (cannelloni) ar gaļu? Gatavošanai tiek patērētas 30 minūtes, klāt vēl 20 minūtes – cepeškrāsnī. Manuprāt, pietiekami ātri!

Taču vispirms tiksim skaidrībā, kas tad īsti ir Kaneloni? 1907.gadā kādā jaukā pilsētā Sorento šefpavārs Salvatore Koleta sāka gatavot pastu garu tūbiņu veidā ar 1,5 centimetrus lielu diametru. Tās ir lieliski piemērotas pildīšanai. Tūbiņas pilda ar gaļu, zivi, putna gaļu, dārzeņiem un sieru. Pasniedz ar sarkanajām un baltajām mērcēm.

Kaneloni

Kaneloni tāpat kā lazanjas plāksnes, var iepriekš novārīt (2-3 minūtes ilgi) – tās kļūst mīkstas. Es parasti tās cepu uzreiz – tad tās sanāk kraukšķīgas.

Каннеллони с мясом

Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

Novērtējums: 4
Skaits: 12
Jūsu novērtējums: ?
Kaneloni – tā ir pasta, ar gaļu pildītas tūbiņas.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 400 g liellopa gaļa (pildījumam)
    • 10 kaneloni tūbiņas
    • ½ sīpols
    • 1 rozmarina zariņš
    • 200 g tomātu savā sulā
    • 30 g parmezāns
    • Sagatavošanās laiks: 30
    • Gatavošanas laiks: 20
    • Galdu: 5

    Pagatavošana

    • 1.Liellopu gaļu samalietSagrieziet sīpolus smalkos kubiciņos. Liellopu gaļu samaliet.
    • 2.Rozmarīna lapiņas noraujiet no zaraRozmarīna lapiņas noraujiet no zara un sasmalciniet ar nazi. Sasmalciniet ar nazi tomātus.
    • 3.Pievienojiet malto gaļuSākumā apcepiet sīpolus, līdz tie kļūst pa pusei caurspīdīgi, pēc tam pievienojiet malto gaļu un viegli apcepiet to no visām pusēm.
    • 4.Pievienojiet gaļai rozmarīnu un tomātuPievienojiet gaļai rozmarīnu un tomātu šķidrumu un sautējiet 5 minūtes, mērce strauji sabiezēs.
    • 5.Piepildiet kaneloniPiepildiet kaneloni
    • 6.Virsmu apziediet ar atlikušo tomātuVirsmu apziediet ar atlikušo tomātu un apberiet ar sieru.
    • 7.Lieciet cepeškrāsnī 200 grādu karstumāLieciet cepeškrāsnī 200 grādu karstumā uz 20 minūtēm.

    Tomāti ar sieru apbrūnēs un piešķirs ļoti skaistu garoziņu. Pasniedzot galdā, var izdekorēt ar bazilika lapiņām. Buon appetito!

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      16.08.15 09:08 Re: Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

      Izskatās ļoti skaisti

      1. ,
        16.08.15 09:08 Re: Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

        Ticiet man, tas ir tik garšīgi, cik arī skaisti izskatās.

    2. ,
      18.08.15 01:08 Re: Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

      Paldies, re, var arī tā! Man veikalā pārdevēja ieteica canelonus pavārīt. Nomocījos galīgi tās ļurīgās trubiņas piepidīt, līdz ienāca prātā izmantot konditorejas šprici.

      1. ,
        19.08.15 08:08 Re: Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

        Konditorejas šprice – ļoti laba doma!

    Pievienot komentāru