Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
Gribas kaut ko no itāļu virtuves un pie tam ātri pagatavojamu, garšīgu? Uzreiz prātā nāk ierastā pica un lazanja. Taču ne viens, ne otrs no ēdieniem bez jau iepriekš sagatavotiem produktiem nav ātri pagatavojams. Lazanjai ir jāgatavo mērces. Picai – mīkla. Tad kāpēc gan nepagatavot Kaneloni (cannelloni) ar gaļu? Gatavošanai tiek patērētas 30 minūtes, klāt vēl 20 minūtes – cepeškrāsnī. Manuprāt, pietiekami ātri!
Taču vispirms tiksim skaidrībā, kas tad īsti ir Kaneloni? 1907.gadā kādā jaukā pilsētā Sorento šefpavārs Salvatore Koleta sāka gatavot pastu garu tūbiņu veidā ar 1,5 centimetrus lielu diametru. Tās ir lieliski piemērotas pildīšanai. Tūbiņas pilda ar gaļu, zivi, putna gaļu, dārzeņiem un sieru. Pasniedz ar sarkanajām un baltajām mērcēm.
Kaneloni tāpat kā lazanjas plāksnes, var iepriekš novārīt (2-3 minūtes ilgi) – tās kļūst mīkstas. Es parasti tās cepu uzreiz - tad tās sanāk kraukšķīgas.
Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
Sastāvdaļas
- 400 g liellopa gaļa
- 10 kaneloni tūbiņas
- ½ sīpols
- 1 rozmarina zariņš
- 200 g tomātu savā sulā
- 30 g parmezāns
Pagatavošana
Tomāti ar sieru apbrūnēs un piešķirs ļoti skaistu garoziņu. Pasniedzot galdā, var izdekorēt ar bazilika lapiņām. Buon appetito!