Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

Gribas kaut ko no itāļu virtuves un pie tam ātri pagatavojamu, garšīgu? Uzreiz prātā nāk ierastā pica un lazanja. Taču ne viens, ne otrs no ēdieniem bez jau iepriekš sagatavotiem produktiem nav ātri pagatavojams. Lazanjai ir jāgatavo mērces. Picai – mīkla. Tad kāpēc gan nepagatavot Kaneloni (cannelloni) ar gaļu? Gatavošanai tiek patērētas 30 minūtes, klāt vēl 20 minūtes – cepeškrāsnī. Manuprāt, pietiekami ātri!

Taču vispirms tiksim skaidrībā, kas tad īsti ir Kaneloni? 1907.gadā kādā jaukā pilsētā Sorento šefpavārs Salvatore Koleta sāka gatavot pastu garu tūbiņu veidā ar 1,5 centimetrus lielu diametru. Tās ir lieliski piemērotas pildīšanai. Tūbiņas pilda ar gaļu, zivi, putna gaļu, dārzeņiem un sieru. Pasniedz ar sarkanajām un baltajām mērcēm.

Kaneloni

Kaneloni tāpat kā lazanjas plāksnes, var iepriekš novārīt (2-3 minūtes ilgi) – tās kļūst mīkstas. Es parasti tās cepu uzreiz - tad tās sanāk kraukšķīgas.

Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

5 porcijas
00:00
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
Kaneloni – tā ir pasta, ar gaļu pildītas tūbiņas.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopa gaļa
  • 10 kaneloni tūbiņas
  • ½ sīpols
  • 1 rozmarina zariņš
  • 200 g tomātu savā sulā
  • 30 g parmezāns
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Sagrieziet sīpolus smalkos kubiciņos. Liellopu gaļu samaliet.
Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
2.
Rozmarīna lapiņas noraujiet no zara un sasmalciniet ar nazi. Sasmalciniet ar nazi tomātus.
Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
3.
Sākumā apcepiet sīpolus, līdz tie kļūst pa pusei caurspīdīgi, pēc tam pievienojiet malto gaļu un viegli apcepiet to no visām pusēm.
Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
4.
Pievienojiet gaļai rozmarīnu un tomātu šķidrumu un sautējiet 5 minūtes, mērce strauji sabiezēs.
Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
5.
Piepildiet kaneloni
Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
6.
Virsmu apziediet ar atlikušo tomātu un apberiet ar sieru.
Kaneloni ar gaļu (cannelloni)
7.
Lieciet cepeškrāsnī 200 grādu karstumā uz 20 minūtēm.
Kaneloni ar gaļu (cannelloni)

Tomāti ar sieru apbrūnēs un piešķirs ļoti skaistu garoziņu. Pasniedzot galdā, var izdekorēt ar bazilika lapiņām. Buon appetito!

Viss kulinārijas šedevriem