Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām

Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām

Pašlaik mūsu veikalos bez problēmām iespējams sameklēt daudz garšīgu zivju. Dorada tad arī ir viena no tādām –  tajā ir maz kaulu, tai ir pilnīgi balta gaļa bez taukiem, bagāta olbaltumvielām, tā ir ļoti vienkārši pagatavojama un apvienojama pilnīgi ar jebkuru garnīru. 

Atdalām doradai fileju

Atdalām doradai fileju

Nomazgājiet un izņemiet zivij iekšas. Atdaliet fileju. Šim nolūkam ieduriet nazi aiz vēdera spuras un veiciet iegriezumu līdz mugurkaulam galvas virzienā.  Pēc tam veiciet griezumu ar nazi pa visu mugurkaulu līdz astei. Jūsu rokās nonāks gandrīz pilnīgi gatava fileja. Izdariet to pašu ar otru zivs pusi. Pēc tam uzmanīgi nogrieziet ribu asakas un ar pincetes palīdzību izņemiet mugurkaula asakas.  Viss – fileja ir atdalīta! To pašu veiciet ar otru zivi. Vai arī, ja nevēlaties lieki noņemties (visa šī procedūra aizņem aptuveni 10 minūtes), tad varat nopirkt jau gatavas doradas filejas.

Cepam filejas

Рецепт приготовления дорады

Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām

Novērtējums: 5
Skaits: 2
Jūsu novērtējums: ?
Karaliskās doradas pagatavošanas recepte – garda diētiskā zivs tikai 20 minūtēs.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 2 doradas (4 filejas)
    • Olīveļļa
    • Itāļu garšvielu sajaukums
    • Sāls
    • Sagatavošanās laiks: 10
    • Gatavošanas laiks: 10
    • Galdu: 2

    Pagatavošana

    • 1.Ieslēdziet cepeškrāsni, lai tā uzkarst. Paņemiet cepešpannu, pārklājiet to ar pergamentu un viegli ieziediet ar olīveļļu.
    • 2.Izlieciet uz tās filejas, vispirms ar ādu uz leju. Apberiet ar itāļu garšvielu maisījumu un jūras sāli (es parasti izmantoju parastās dzirnaviņas, tās ir nopērkamas visos veikalos).
    • 3.Pēc tam apgrieziet ar ādu virspusē, veiciet iegriezumus aptuveni ik pēc centimetra un atkal apbārstiet doradu ar garšvielām un sāli.
    • 4.Lieciet cepešpannu krāsnī uz 10 minūtēm 180 grādu karstumā.

    Jums sanāks ļoti maigs un garšīgs ēdiens. Tie, kuriem nepatīk āda, var to viegli noņemt, vienkārši pavelkot aiz maliņas. Es šo ēdienu pasniedzu, uzliktu virs kartupeļu biezputras kopā ar viegli sautētiem burkāniem.

    Dorada

    Labu Jums apetīti!

     

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      15.09.14 07:09 Re: Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām

      Bet kā labāk sautēt burkānus?

      1. ,
        15.09.14 07:09 Re: Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām

        Sarīvējiet burkānus uz korejiešu rīves, pēc tam izlieciet cepešpannā, pievienojiet nedaudz sāls, cukura un ūdens. Sautējiet aptuveni 10 minūtes ilgi. Beigās var pievienot nedaudz sviesta. Burkāni sanāks maigi ar saldenu sviesta garšu.

    Pievienot komentāru