Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām

Pašlaik mūsu veikalos bez problēmām iespējams sameklēt daudz garšīgu zivju. Dorada tad arī ir viena no tādām -  tajā ir maz kaulu, tai ir pilnīgi balta gaļa bez taukiem, bagāta olbaltumvielām, tā ir ļoti vienkārši pagatavojama un apvienojama pilnīgi ar jebkuru garnīru. 

Atdalām doradai fileju

Atdalām doradai fileju

Nomazgājiet un izņemiet zivij iekšas. Atdaliet fileju. Šim nolūkam ieduriet nazi aiz vēdera spuras un veiciet iegriezumu līdz mugurkaulam galvas virzienā.  Pēc tam veiciet griezumu ar nazi pa visu mugurkaulu līdz astei. Jūsu rokās nonāks gandrīz pilnīgi gatava fileja. Izdariet to pašu ar otru zivs pusi. Pēc tam uzmanīgi nogrieziet ribu asakas un ar pincetes palīdzību izņemiet mugurkaula asakas.  Viss – fileja ir atdalīta! To pašu veiciet ar otru zivi. Vai arī, ja nevēlaties lieki noņemties (visa šī procedūra aizņem aptuveni 10 minūtes), tad varat nopirkt jau gatavas doradas filejas.

Cepam filejas

Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām

2 porcijas
00:20
Itāļu virtuve
Novērtējums: 4
Skaits: 81
Jūsu novērtējums: ?
Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām
Karaliskās doradas pagatavošanas recepte – garda diētiskā zivs tikai 20 minūtēs.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 2 doradas (4 filejas)
  • Olīveļļa
  • Itāļu garšvielu sajaukums
  • Sāls
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Ieslēdziet cepeškrāsni, lai tā uzkarst. Paņemiet cepešpannu, pārklājiet to ar pergamentu un viegli ieziediet ar olīveļļu.
2.
Izlieciet uz tās filejas, vispirms ar ādu uz leju. Apberiet ar itāļu garšvielu maisījumu un jūras sāli (es parasti izmantoju parastās dzirnaviņas, tās ir nopērkamas visos veikalos).
3.
Pēc tam apgrieziet ar ādu virspusē, veiciet iegriezumus aptuveni ik pēc centimetra un atkal apbārstiet doradu ar garšvielām un sāli.
4.
Lieciet cepešpannu krāsnī uz 10 minūtēm 180 grādu karstumā.

Jums sanāks ļoti maigs un garšīgs ēdiens. Tie, kuriem nepatīk āda, var to viegli noņemt, vienkārši pavelkot aiz maliņas. Es šo ēdienu pasniedzu, uzliktu virs kartupeļu biezputras kopā ar viegli sautētiem burkāniem.

Dorada

Labu Jums apetīti!  

Viss kulinārijas šedevriem