Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām
Pašlaik mūsu veikalos bez problēmām iespējams sameklēt daudz garšīgu zivju. Dorada tad arī ir viena no tādām - tajā ir maz kaulu, tai ir pilnīgi balta gaļa bez taukiem, bagāta olbaltumvielām, tā ir ļoti vienkārši pagatavojama un apvienojama pilnīgi ar jebkuru garnīru.
Atdalām doradai fileju
Nomazgājiet un izņemiet zivij iekšas. Atdaliet fileju. Šim nolūkam ieduriet nazi aiz vēdera spuras un veiciet iegriezumu līdz mugurkaulam galvas virzienā. Pēc tam veiciet griezumu ar nazi pa visu mugurkaulu līdz astei. Jūsu rokās nonāks gandrīz pilnīgi gatava fileja. Izdariet to pašu ar otru zivs pusi. Pēc tam uzmanīgi nogrieziet ribu asakas un ar pincetes palīdzību izņemiet mugurkaula asakas. Viss – fileja ir atdalīta! To pašu veiciet ar otru zivi. Vai arī, ja nevēlaties lieki noņemties (visa šī procedūra aizņem aptuveni 10 minūtes), tad varat nopirkt jau gatavas doradas filejas.
Karaliskā dorada ar itāļu garšvielām
Sastāvdaļas
- 2 doradas (4 filejas)
- Olīveļļa
- Itāļu garšvielu sajaukums
- Sāls
Pagatavošana
Jums sanāks ļoti maigs un garšīgs ēdiens. Tie, kuriem nepatīk āda, var to viegli noņemt, vienkārši pavelkot aiz maliņas. Es šo ēdienu pasniedzu, uzliktu virs kartupeļu biezputras kopā ar viegli sautētiem burkāniem.
Labu Jums apetīti!