Lagman

Lagman

Lagman – Vidusāzijas virtuves ēdiens. Kaut gan, ja ko tamlīdzīgu jūs izteiksiet pašā Vidusāzijā, tajā pašā Uzbekistānā un Kazahstānā, tad jums tūlīt atbildēs: “Ē, tas ir mūsējais. To mans vecmāmuļs jau simts gadus gatavojis!” Lagman sastāv no divām daļām – tās ir putra un vadži (kaut kas līdzīgs zupai no gaļas un dārzeņiem). Pie tam abas sastāvdaļas gatavo atsevišķi, kas ir ļoti ērti. Pēc vajadzības pievārām svaigu putru un tai pievienojam iepriekš pagatavotu vadži. Gatavojam? Gatavojam! 

Lagman, gatavojam

Kā pagatavot lagmanu

Lagman

Novērtējums: 5
Skaits: 7
Jūsu novērtējums: ?
Ko pagatavot no aitas gaļas? Protams, lagmanu, ļoti garšīgu un ērti pagatavojamu ēdienu.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 600 g aitas gaļa
    • 600 g tomati
    • 500 g ziemas sīpoli
    • 150 g kāposti
    • 2 bietes (vidējas)
    • 1 bulgāru pipari
    • 1 ķiploku galviņa
    • 1 saišķītis kindzas
    • 3 ēd. k. augu eļļa
    • Melnais pipars
    • Sarkanais pipars
    • Sāls
    • Sagatavošanās laiks: 20
    • Gatavošanas laiks: 120
    • Galdu: 6

    Pagatavošana

    • 1.Aitas gaļaSagriežam aitas gaļu 1,5 centimetru lielos kubikos.
    • 2.Lagman - aitas gaļaSīpolus griežam kubikos 1 centimetra biezumā.
    • 3.Lagman - tomātusTomātus arī griežam kubikos 1 centimetra biezumā
    • 4.Lagman - bulgāru pipariBulgāru pipari – jūs droši vien nopratāt - 1 centimetra biezumā.
    • 5.Lagman - kāpostiKāpostus sagriežam šaurās strēmelītēs.
    • 6.Lagman - bieteBietes – tāpat smalkās strēmelītēs.
    • 7.Lagman - ķiploks un kindzaĶiploku un kindzu sasmalcinām.
    • 8.Lagman - apcepam sīpolusKatliņā ar biezu dibenu sakarsējam eļļu, tajā apcepam sīpolus.
    • 9.Lagman - apcepam gaļuPēc tam pievienojam gaļu. Mums, kā jau vienmēr, tā ir “kārtīgi jāapcep”. Cepam aptuveni 20 minūtes, lai apceptu no abām pusēm.
    • 10.Lagman - liekam viscietākos dārzeņus – kāpostus un bietesPēc tam liekam viscietākos dārzeņus – kāpostus un bietes. Aplejam ar glāzi ūdens. Uzvārām ūdeni, samazinām uguni un sutinām 25 minūtes ilgi.
    • 11.Lagman - pievienojam piparus, tomātus un sāliPievienojam piparus, tomātus un sāli. Sutinām vēl 25 minūtes ilgi.
    • 12.Lagman - pievienojam ķiploku ar kindzuTālāk pārbaudām, vai netrūkst sāls, pievienojam ķiploku ar kindzu un izslēdzam. Ļaujam nostāvēties 10 minūtes. Pa šo laiku var uzvārīt putru.
    • 13.Lagman ir gatavsLiekam šķīvī putru un pa virsu aplejam ar aromātisko vadži. Lagman ir gatavs, labu jums apetīti!

    Kā pagatavot putru, to es jums pastāstīšu citā reizē. Kaut gan, man jāatzīstas, es parasti izmantoju veikalā nopērkamo.Lagman – vidusāzijas virtuves ēdiens

    Vadži pagatavošanai var izmantot praktiski jebkurus dārzeņus. Šajā receptē es nolēmu izmantot bietes, lai iegūtu piesātinātu sarkanu krāsojumu. Sanācis ne tikai garšīgi, bet arī skaisti.

    Lagman ar aitas gaļu

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      21.12.14 01:12 Re: Lagman

      Taisīju tieši pēc šīs receptes, viss sanāca lieliski! paldies 🙂

    Pievienot komentāru