Lagman
Lagman – Vidusāzijas virtuves ēdiens. Kaut gan, ja ko tamlīdzīgu jūs izteiksiet pašā Vidusāzijā, tajā pašā Uzbekistānā un Kazahstānā, tad jums tūlīt atbildēs: “Ē, tas ir mūsējais. To mans vecmāmuļs jau simts gadus gatavojis!” Lagman sastāv no divām daļām – tās ir putra un vadži (kaut kas līdzīgs zupai no gaļas un dārzeņiem). Pie tam abas sastāvdaļas gatavo atsevišķi, kas ir ļoti ērti. Pēc vajadzības pievārām svaigu putru un tai pievienojam iepriekš pagatavotu vadži. Gatavojam? Gatavojam!
Lagman
Novērtējums: 5
Skaits: 1
Jūsu novērtējums: ?
Ko pagatavot no aitas gaļas? Protams, lagmanu, ļoti garšīgu un ērti pagatavojamu ēdienu.
- 600 g aitas gaļa
- 600 g tomati
- 500 g ziemas sīpoli
- 150 g kāposti
- 2 bietes
- 1 bulgāru pipari
- 1 ķiploku galviņa
- 1 saišķītis kindzas
- 3 ēd. k. augu eļļa
- Melnais pipars
- Sarkanais pipars
- Sāls
Atzīmēt vis ir
1.
Sagriežam aitas gaļu 1,5 centimetru lielos kubikos.
2.
Sīpolus griežam kubikos 1 centimetra biezumā.
3.
Tomātus arī griežam kubikos 1 centimetra biezumā
4.
Bulgāru pipari – jūs droši vien nopratāt - 1 centimetra biezumā.
5.
Kāpostus sagriežam šaurās strēmelītēs.
6.
Bietes – tāpat smalkās strēmelītēs.
7.
Ķiploku un kindzu sasmalcinām.
8.
Katliņā ar biezu dibenu sakarsējam eļļu, tajā apcepam sīpolus.
9.
Pēc tam pievienojam gaļu. Mums, kā jau vienmēr, tā ir “kārtīgi jāapcep”. Cepam aptuveni 20 minūtes, lai apceptu no abām pusēm.
10.
Pēc tam liekam viscietākos dārzeņus – kāpostus un bietes. Aplejam ar glāzi ūdens. Uzvārām ūdeni, samazinām uguni un sutinām 25 minūtes ilgi.
11.
Pievienojam piparus, tomātus un sāli. Sutinām vēl 25 minūtes ilgi.
12.
Tālāk pārbaudām, vai netrūkst sāls, pievienojam ķiploku ar kindzu un izslēdzam. Ļaujam nostāvēties 10 minūtes. Pa šo laiku var uzvārīt putru.
13.
Liekam šķīvī putru un pa virsu aplejam ar aromātisko vadži. Lagman ir gatavs, labu jums apetīti!
Kā pagatavot putru, to es jums pastāstīšu citā reizē. Kaut gan, man jāatzīstas, es parasti izmantoju veikalā nopērkamo.
Vadži pagatavošanai var izmantot praktiski jebkurus dārzeņus. Šajā receptē es nolēmu izmantot bietes, lai iegūtu piesātinātu sarkanu krāsojumu. Sanācis ne tikai garšīgi, bet arī skaisti.