Liellopa gaļa ar sezamu

Jūs taču piekritīsiet, ka dažkārt gribas pagatavot kaut ko ķīniešu gaumē? Man kopš aktīvās „dukānēšanas” ir saglabājies liels daudzums  dažādu ātri pagatavojamu gaļas ēdienu recepšu.  Viena no tām ir – liellopa gaļa ar sezamu. Kā jau droši vien būsiet nopratuši, tās ir plānas gaļas strēmelītes, kuras ir iepanētas kukurūzas karamelē un apceptas ar sojas mērci un sezama sēkliņām (tas tiek arī dēvēts par kundžutu).

Mēs to gatavojam pēc „stir-frai” metodes – tas nozīmē, uz vislielākās uguns, to nepārtraukti maisot. Tas nozīmē, ka jau laicīgi visu sagriežam, jo vēlāk tam vairs neatliks laika!

Liellopa gaļa ar sezamu

2 porcijas
00:15
Novērtējums: 4
Skaits: 81
Jūsu novērtējums: ?
Liellopa gaļa ar sezamu
Mēs to gatavojam pēc „stir-frai” metodes.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 200 g liellopa gaļa
  • 1 ēd. k. sezama sēkliņas
  • 2 ēd. k. kukurūzas eļļa
  • 2 ēd. k. kukurūzas ciete
  • 1/2 t.k. kundžutas eļļas
  • 2 ēd. k. sojas mērce
  • Pipari
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Sagriežam gaļu plānās strēmelītēs.
Liellopa gaļa ar sezamu
2.
Apbārstām ar cieti un kārtīgi apviļājam.
Liellopa gaļa ar sezamu
3.
Uzkarsējam pannā kukurūzas eļļu – līdz panna sāk dūmot. Strauji apcepam 2-4 minūšu laikā, nepārtraukti maisot.
Liellopa gaļa ar sezamu
4.
Pievienojam kundžuta eļļu un sojas mērci. Apcepam minūti ilgi, nepārtraukti maisot.
Liellopa gaļa ar sezamu
5.
Izslēdzam uguni, apbārstām ar sēkliņām. Un pasniedzam.
Liellopa gaļa ar sezamu

Tiem, kuri ievēro Dukana diētu – labas vēstis, jo šo ēdienu var ēst, sākot no „uzbrukuma” posma, līdz minimumam samazinot eļļu un sēkliņas. Pārējos iepriecinās pagatavošanas ātrums, garša un minimāli pielietojamais trauku daudzums.  Izmēģiniet, tas ir garšīgi!

Liellopa gaļa ar ciete

Ja jums ir iepatikusies recepte – lieciet smaidiņus, pievienojieties draugiem, parakstieties uz jaunumiem un atjauninājumiem.

Viss kulinārijas šedevriem