Liellopa gaļa ar sezamu

Liellopa gaļa ar sezamu

Jūs taču piekritīsiet, ka dažkārt gribas pagatavot kaut ko ķīniešu gaumē? Man kopš aktīvās „dukānēšanas” ir saglabājies liels daudzums  dažādu ātri pagatavojamu gaļas ēdienu recepšu.  Viena no tām ir – liellopa gaļa ar sezamu. Kā jau droši vien būsiet nopratuši, tās ir plānas gaļas strēmelītes, kuras ir iepanētas kukurūzas karamelē un apceptas ar sojas mērci un sezama sēkliņām (tas tiek arī dēvēts par kundžutu).

Mēs to gatavojam pēc „stir-frai” metodes – tas nozīmē, uz vislielākās uguns, to nepārtraukti maisot. Tas nozīmē, ka jau laicīgi visu sagriežam, jo vēlāk tam vairs neatliks laika!

Liellopa gaļa ar sezamu

Liellopa gaļa ar sezamu

Novērtējums: 5
Skaits: 4
Jūsu novērtējums: ?
Mēs to gatavojam pēc „stir-frai” metodes.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 200 g liellopa gaļa
    • 1 ēd. k. sezama sēkliņas
    • 2 ēd. k. kukurūzas eļļa
    • 2 ēd. k. kukurūzas ciete
    • 1/2 t.k. kundžutas eļļas (aromātam)
    • 2 ēd. k. sojas mērce
    • Pipari
    • Sagatavošanās laiks: 10
    • Gatavošanas laiks: 5
    • Galdu: 2

    Pagatavošana

    • 1.Sagriežam gaļu plānās strēmelītēsSagriežam gaļu plānās strēmelītēs.
    • 2.Apbārstām ar cieti un kārtīgi apviļājamApbārstām ar cieti un kārtīgi apviļājam.
    • 3.Strauji apcepam 2-4 minūšu laikāUzkarsējam pannā kukurūzas eļļu – līdz panna sāk dūmot. Strauji apcepam 2-4 minūšu laikā, nepārtraukti maisot.
    • 4.Pievienojam kundžuta eļļu un sojas mērci.Pievienojam kundžuta eļļu un sojas mērci. Apcepam minūti ilgi, nepārtraukti maisot.
    • 5.Izslēdzam uguni, apbārstām ar sēkliņāmIzslēdzam uguni, apbārstām ar sēkliņām. Un pasniedzam.

    Tiem, kuri ievēro Dukana diētu – labas vēstis, jo šo ēdienu var ēst, sākot no „uzbrukuma” posma, līdz minimumam samazinot eļļu un sēkliņas. Pārējos iepriecinās pagatavošanas ātrums, garša un minimāli pielietojamais trauku daudzums.  Izmēģiniet, tas ir garšīgi!

    Liellopa gaļa ar ciete

    Ja jums ir iepatikusies recepte – lieciet smaidiņus, pievienojieties draugiem, parakstieties uz jaunumiem un atjauninājumiem.

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      21.10.15 08:10 Re: Liellopa gaļa ar sezamu

      Mēģināšu tuvākajā laikā pagatavot. Jūsu receptes ir ļoti iepatikušās ar to, ka no ledusskapja nav jāizņem pūķa acs vai hiēnas aste )

    Pievienot komentāru