Liellopa gaļa ar sezamu
Jūs taču piekritīsiet, ka dažkārt gribas pagatavot kaut ko ķīniešu gaumē? Man kopš aktīvās „dukānēšanas” ir saglabājies liels daudzums dažādu ātri pagatavojamu gaļas ēdienu recepšu. Viena no tām ir – liellopa gaļa ar sezamu. Kā jau droši vien būsiet nopratuši, tās ir plānas gaļas strēmelītes, kuras ir iepanētas kukurūzas karamelē un apceptas ar sojas mērci un sezama sēkliņām (tas tiek arī dēvēts par kundžutu).
Mēs to gatavojam pēc „stir-frai” metodes – tas nozīmē, uz vislielākās uguns, to nepārtraukti maisot. Tas nozīmē, ka jau laicīgi visu sagriežam, jo vēlāk tam vairs neatliks laika!
Liellopa gaļa ar sezamu
Sastāvdaļas
- 200 g liellopa gaļa
- 1 ēd. k. sezama sēkliņas
- 2 ēd. k. kukurūzas eļļa
- 2 ēd. k. kukurūzas ciete
- 1/2 t.k. kundžutas eļļas
- 2 ēd. k. sojas mērce
- Pipari
Pagatavošana
Tiem, kuri ievēro Dukana diētu – labas vēstis, jo šo ēdienu var ēst, sākot no „uzbrukuma” posma, līdz minimumam samazinot eļļu un sēkliņas. Pārējos iepriecinās pagatavošanas ātrums, garša un minimāli pielietojamais trauku daudzums. Izmēģiniet, tas ir garšīgi!
Ja jums ir iepatikusies recepte – lieciet smaidiņus, pievienojieties draugiem, parakstieties uz jaunumiem un atjauninājumiem.