Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila

Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila

Kad izdodas sadabūt labu liellopu filejas gabalu, nekavējoties gribu pagatavot steikus.  Pie tam, pagatavot kaut kā savādāk, kā vēl neesmu gatavojis. Šodien esmu nolēmis pagatavot nelielu fileju-minjonu tornīti. Iznāca ļoti gardi. Un bez tam, ļoti ērti, raugoties no porciju lieluma viedokļa.

Steiks medium re

Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila

Novērtējums: 5
Skaits: 3
Jūsu novērtējums: ?
Liellopu gaļas steiku pagatavošanas recepte (fileja-minjona) uz grila interesantā noformējumā.

    Sastāvdaļas

    (atzīmēt vis ir)
    • 6 nelieli liellopu gaļas steika gabaliņi
    • Sāls
    • Pipari
    • Svaiga tomātu mērce
    • Ēdamkarote olīveļļas
    • Sagatavošanās laiks: 10
    • Gatavošanas laiks: 20
    • Galdu: 2

    Pagatavošana

    • 1.Steiks pēc klasiskās receptesGatavojam pēc klasiskās receptes. Ņemam steikus, apsmērējam no visām pusēm ar olīveļļu, sālām un piparojam. Sakarsējam grilu un cepam līdz savai iecienītajai cepšanas pakāpei. Es parasti cepu līdz medium re (Medium rare). Uz manas pannas tas ir aptuveni 5 minūtes ilgi, divas reizes apgriežot.
    • 2.Kad gaļa ir gatava, liekam to tornīša veidā. Aplejam ar svaigi pagatavotu tomātu mērci un dekorējam ar bazilika lapiņu. Mūsu steiks – liellopu gaļas tornītis ir gatavs!

    Kāda veida gaļas cepšanu jūs esat iecienījuši? Vai jūs saviem tuviniekiem piedāvājat ēst gaļu ar “asinīm”?

    Dalīties patīkams recepte ar saviem draugiem!

    Komentāri

    1. ,
      04.09.14 07:09 Re: Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila

      Es sev gatavoju medium done. Bet pārliecināt sievu to apēst es nespēju. Viņa saka – nav gatavs!

      1. ,
        04.09.14 07:09 Re: Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila

        Es drīz vien publicēšu rakstu par cepšanas pakāpi un to, ka “asinis” – tās radušās, gaļai sākumā cepoties. Iespējams, ka tas palīdzēs.

    Pievienot komentāru