Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila

Kad izdodas sadabūt labu liellopu filejas gabalu, nekavējoties gribu pagatavot steikus.  Pie tam, pagatavot kaut kā savādāk, kā vēl neesmu gatavojis. Šodien esmu nolēmis pagatavot nelielu fileju-minjonu tornīti. Iznāca ļoti gardi. Un bez tam, ļoti ērti, raugoties no porciju lieluma viedokļa.

Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila

2 porcijas
00:30
Novērtējums: 4
Skaits: 81
Jūsu novērtējums: ?
Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila
Liellopu gaļas steiku pagatavošanas recepte (fileja-minjona) uz grila interesantā noformējumā.
Porcijas: - +

Sastāvdaļas

  • 6 nelieli liellopu gaļas steika gabaliņi
  • Sāls
  • Pipari
  • Svaiga tomātu mērce
  • Ēdamkarote olīveļļas
Atzīmēt vis ir

Pagatavošana

1.
Gatavojam pēc klasiskās receptes. Ņemam steikus, apsmērējam no visām pusēm ar olīveļļu, sālām un piparojam. Sakarsējam grilu un cepam līdz savai iecienītajai cepšanas pakāpei. Es parasti cepu līdz medium re (Medium rare). Uz manas pannas tas ir aptuveni 5 minūtes ilgi, divas reizes apgriežot.
Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila
2.
Kad gaļa ir gatava, liekam to tornīša veidā. Aplejam ar svaigi pagatavotu tomātu mērci un dekorējam ar bazilika lapiņu. Mūsu steiks – liellopu gaļas tornītis ir gatavs!
Liellopu mini-steiku tornītis, gatavots uz grila

Kāda veida gaļas cepšanu jūs esat iecienījuši? Vai jūs saviem tuviniekiem piedāvājat ēst gaļu ar “asinīm”?

Viss kulinārijas šedevriem